15:20 | 23 май 19 2352

Илхан КЮЧЮК, ДПС: Можем да направим ЕС справедлив за всички

Нас – ДПС, в Европа ни слушат. Нямаме право да завещаваме бедност, казва младежкият лидер на ДПС и кандидат за евродепутат Илхан КЮЧЮК

Нашето поколение имаше мечта. Да бъдем богата и справедлива държава. Да бъдем държава, която уважава различието, с две думи – да бъдем европейци. Но днес, след 12 години членство на страната ни в ЕС, аз съм яростен. Не заслужаваме да бъдем най-бедната държава в ЕС, не заслужаваме да бъдем на последно място във всички европейски класации. Не заслужаваме да ни сочат с пръст, да ни натякват какво трябва да правим. Ние сме горди хора. Отговорни. Хора, които работят за България. Ние милеем за тази страна. С тези силни думи започна обръщението си младежкият лидер на ДПС и кандидат за евродепутат Илхан Кючюк към насъбралото се на площада в Павел баня множество, което дойде в първата събота на месец май от всички краища на област Стара Загора, за да се срещне с кандидатите за евродепутати на ДПС. Да се срещнат с българските избиратели в Павел баня, заедно с Илхан Кючук, бяха кандидатите за евродепутати Искра Михайлова, Атидже Алиева-Вели, Антоанета Асенова, водени от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и водач на листата. Тук бяха и народният представител от ДПС Халил Летифов, зам.-председателят на Парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, представители на ДПС, заедно с общинските председатели на партията от Павел баня, Казанлък, Мъглиж, Николаево, Стара Загора, Чирпан, Братя Даскалови, Гълъбово, Раднево, областният председател на МДПС Мехмед Зейнел, кметове, общински съветници от ДПС в област Стара Загора.

Европа е на кръстопът. България затъва. Но това може да се промени. Не ми казвайте, че промяната не е възможна. Не могат да я направят един, двама, община Павел баня или Стара Загора. Но всички заедно, цяла България, можем да променим страната ни, каза още председателят на Младежкото ДПС и кандидат за евродепутат в бюлетината с номер 20. Нямаме право да завещаваме бедност и на следващото поколение. Бедността не се завещава.

Млади сме, но сме отговорни

Знаем пред какво сме изправени и можем да реформираме ЕС. Да го направим справедлив за всички граждани. Така, че гласът на България да се чува, и то силно. В Европа няма нищо даром и ние не искаме нищо даром. Доверете ни се, няма да ви разочароваме. Ще ви върнем това, което получим, с лихви. Обещаваме ви го с младостта и опита си, заяви още Илхан Кючюк, който е и втори мандат зам.-председател на Алианса на демократите и либералите в Европа – европейското ДПС.

Всички говорят за промяна. Да, ЕС има нужда от промяна, от посока на развитие. Дали Европа на националистите, на противопоставянето и на разделението, или Европа на демокрацията, на ценностите, на обединението. Аз съм убеден, че

ще направим правилния избор

каза в обръщението си към присъстващите водачът на листата Мустафа Карадайь. В България националистите са на власт, с повод и без повод се опитват да правят етническо разделение и противопоставяне. И България има нужда от промяна, от посока на развитие, заяви той. Карадайь говори за опонентите на ДПС в предстоящия евровот. Едните искат промяна – веднага, сега, каза той. Те не одобряват решенията на своята партия – на ПЕС, противопоставят се на решенията на ПЕС, нещо повече – председателят на ПЕС е от БСП, а те не искат да го включват в евролистата си, защото не са съгласни с решенията на ПЕС. Към коя Европа са тръгнали, го показват със своето поведение. През последните месеци изцяло влязоха в полето на национализма – това са левите. Десните? Тях Европа ги е чувала. Европа всичко чува, но вижда и делата. Поне 20 примера мога да дам за тях, ето един: В Европа отстояват езиковото многообразие. В Българския парламент гласуват закони за забрана на другите езици. Сега от БНР питат ЦИК Манфред Вебер (ЕНП – б.а.), като дойде и участва в мероприятия, тъй като не знае български, когато говори, дали да го включват или не, защото има забрана в Изборния кодекс да се говорят други езици. Едно говорят в Брюксел! Искат да чуват онова, което говори Брюксел, но тук като дойдат, правят точно обратното!

Брюксел вижда лицемерието, фалша, двойните стандарти

Брюксел ги чува, вижда им делата и затова не им вярва, заяви Карадайь. А на нас не само че ни вярват в Брюксел, на нас ни имат доверие. Защото ДПС води една и съща политика и в Брюксел, и в София, и в Стара Загора, и в Павел баня. Ние нямаме двойни стандарти. Нашата политика се прави с любов – към ближния, към различния, подчерта лидерът на Движението.

33-годишната Антоанета Асенова, кандидат за евродепутат и типичен представител на младежката листа на ДПС, се обърна към множеството с думите: Всяка партия в България ще ви каже, че бъдещето е в младите, че времето е на младите. Но то в другите партии все не идва. С листата на ДПС виждате, че

Движението е партия на делата, а не на думите

Изключително съм благодарна и го приемам като огромна отговорност, защото ние идваме с енергия и желание за промяна. Защото аз не искам Европа на разделението и на омразата, а онази Европа, за която родителите ми плакаха на 1 януари 2007 г. Омразата не може да бъде по-силна от любовта, на мен ми писна някой да определя моята идентичност, кого да обичам и как да се чувствам. Дайте ни криле и ни подкрепете на 26 май с номер 20!

Искра Михайлова попита риторично: къде съм аз сред младите в листата? Аз съм си млада – по мислене и дух, каза тя. Моята задача е да им помогна, да направя така, че да има приемственост. Всичко, което сме научили, работейки в ЕП, да продължи и да работим още по-успешно. Трябва ни само вашата подкрепа, за да бъдем силни – тук в България, в Европа, да се чува гласът на ДПС. Мога да ви уверя, че нас не само ни чуват, нас ни слушат и внимават какво казваме, каза още Михайлова, която бе председател на Комисията по регионално развитие в Европарламента.

Народният представител и областен лидер на ДПС Халил Летифов, излизайки на трибуната, подчерта, че не е кандидат за евродепутат, но призова за

подкрепа на европейското бъдеще на страната с бюлетина номер 20

за единство на ЕС, Европа на ценностите, за представители, които ще отстояват националния интерес в сърцето на Европа. Важно е нашият глас да определи кой точно ще отиде в сърцето на Европа, нашият глас да се чува в Европа, защото нас там ни слушат. Нека опитът и истинският патриотизъм да отиде в Европа, за да се съхрани целостта на европейската идея и да се развие така, както на нас ни харесва. Вярвайте ми, по-достойни от тези кандидати няма, заяви Летифов.

На старта на предизборната кампания на ДПС в Павел баня говори и Йордан Цонев, както и Атидже Алиева-Вели, по традиция пред множеството глас извиси Есил Дюран. Дошлите на площада в подбалканското градче бяха поздравени и от 12-годишен гайдар от Горно Ново село, лауреат от конкурса „Букет“, който се провежда под патронажа на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, както и от малки танцьори. За спомен от събитието павелбанци подариха на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ картина от Долината на розите, символ на любовта, трудолюбието и красотата.

NBP.bg, Дима ТОНЕВА

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7683 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5875 | 22 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

5798 | 25 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5320 | 19 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4544 | 24 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4434 | 23 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

4096 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3782 | 22 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3002 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2718 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак