14:09 | 25 юли 19 5356

Престиж и ново поле за творческа изява за ПГ “Академик Петко Стайнов“

Престиж и ново поле за творческа изява за ПГ “Академик Петко Стайнов“  / Новини от Казанлък

Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“ град Казанлък бе приета за член на Националната асоциация на училищата по мода. Това е асоциация, която обединява училищата в сектора на леката промишленост от цяла България и дава възможност за активни участия в международни и национални състезания.

Домакин на националната работна среща бе град Дупница, като тя се състоя на 24 юни с участието на директори и работодатели от областта на леката промишленост. На това събрание, членовете на Националната асоциация на училищата по мода приеха „Академик Петко Стайнов“ за най-новия елемент към асоциацията.

Профилирана гимназия „Академик Петко Стайнов“ е единственото училище на територията на община Казанлък, включено в НАУМ. Това дава възможност на учениците от професионалните паралелки „Фризьор“ и „Козметик“ да бъдат активни участници в организираните състезания както на национално, така и на международно ниво.

Чрез тези състезания, учениците ще имат поле за творческа изява, място да покажат придобитите знания и умения, както и да усвоят всичко научено през учебната година в своята професия. Допълнителен плюс, който ще подпомогне професионално-личностни качества на учениците е комуникацията и партньорството, което осъществяват по между си, работата в екип и професионалната етика.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак