17:23 | 27 юли 19 6269

От 40 хиляди социалисти почервеня Бузлуджа днес

От 40 хиляди социалисти почервеня Бузлуджа днес / Новини от Казанлък

Днес, Историческата поляна на Бузлуджа почервеня, защото левицата отпразнува 128 години организирано социалистическо движение в България.

Митинг – съборът премина под мотото „Бузлуджа`2019 – Единни за България”, а кулминацията бе речта на председателя на БСП Корнелия Нинова.

27 юли се състоя традиционният национален събор на БСП. Тръгнали от ранни зори, кой в 01.00 часа, кой в 03.00 часа през нощта, над 40 хиляди привърженици и симпатизанти на партията бяха пристигнали от всички кътчета на България, за да станат част от традицията на червените.

Певчески поздрави и покачване на настроението отправиха към червените духовият оркестър "Виво Монтана" и вокална група „Щурче“.

Със скандиране „БСП“ и развяване на български и червени флагове, социалистите посрещнаха на сцената едни от най-изявените управници на левицата, за да дадат старт на обичайния политически митинг.

„Горд съм, че сме от партията, която има 128 годишна история.“

„В целия свят, надали има партия, която като нашата да събере под открито небе, на наше свято място толкова много хора, които да са събрани без комерсиални цели, а само от една идея водени, от една мечта за справедливост“. Това бе част от думите на народния представител Георги Гьогов.

„Историческият връх Бузлуджа ни събра отново. Събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за справедливост“ така започна словото си Корнелия Нинова.

Призив за безстрашие, за борба, справедливост и свобода отправи към другарите и другарките напълнили поляната. „Днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи“ каза Нинова.

Примамливи обещания за по-добро утре, за запазване на общинското здравеопазване, аптечно обслужване малките населени места, социални домове за бедните, клубове за пенсионерите и призив за избор за кметове от листата на левицата продължи речта на Нинова. Тя заяви, че както познати и успешни кметове, така и нови лица ще бъдат част от септемврийската битка за кметското място.

„Днес политиката, вече не е дискусии в студията. Политиката се превръща в будителство, във възрожденско будителство“ коментира председателя на левицата.

С аплодисменти, цветя и мощни викове „България“ всички изпратиха Корнелия Нинова.

Кулминацията на събора бе връчването на две награди. Наградата на НС на БСП за научни и политически разработки, за изследване на българския социализъм „Димитър Благоев“ отиде при Проф. Д-р Искра Баева, а за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“ бе връчена на Къдринка Къдринова и Иван Гранитсик.

Тържествата на Историческата поляна продължиха с  магическия глас на  Николина Чакърдъкова, която пя специално за всички присъстващи на събора.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак