17:29 | 29 юли 19 13749

Вандали потрошиха и изгориха “Гледката“ на Тюлбето

Вандали потрошиха и изгориха “Гледката“ на Тюлбето / Новини от Казанлък

За пореден път вандали са посегнали на едно от най-красивите места в Казанлък, място с панорамен изглед  в парк „Тюлбето“ – площадката „Красив залез“, или по-известна сред казанлъчани като "Гледката".

Това е едно от любимите и често посещавани места за отдих и разтоварване на казанлъчани от всякакви възрасти. Там си почиват и млади и възрастни, защото мястото свързва с природата и дава възможност да се любуваме на красотата ѝ с изглед на север и на запад към казанлъшката долина.

Но красивата площадка вече не е с толкова примамлив вид, след поредната проява на вандализъм. В момента са изпочупени и изгорени пейките, масите и перголите. Този акт на посегателство е извършен през почивните дни.

Тази грозна картина е заварена днес от работниците на Общината, които са отивали  да почистят мястото.

Красивият кът бе ремонтиран и открит през 2016 години, след като на мястото е имало голям опустошителен пожар. За целта Общината е кандидатствала и спечелила проект „Красив залез“, от където е била финансирана с бюджет от 10 хиляди лева.

Този вандализъм е прецедент и от Общината апелират, всички посетители да пазят и да се грижат с повече съвест.

От Общината веднага са предприели действия за възвръщане на предишния облик на „Гледката“ и очакват в най-скоро време площадката да си възвърне стария красив вид.

Почивният кът предоставя разнообразни възможности за разтоварване – маси за тенис, шах и табла, пейки, барбекю, беседка, перголи, маси за хранене и почивка.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак