13:56 | 06 ноември 19 5834

Симона Милева на крачка от медал от турнир по стрелба в Сърбия

Симона Милева на крачка от медал от турнир по стрелба в Сърбия / Новини от Казанлък

През първите три дни на ноември се проведе международният турнир по спортна стрелба с въздушни оръжия за юноши и кадети от 10 метра „Гран При Смедерево” и Купа „Walther youth cup” в град Смедерево, Сърбия.

В надпреварата се впуснаха над 225 стрелци от 10 държави: Индия, Русия, Кипър, България, Словения, Македония, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия.

В първия състезателен ден участниците се състезаваха по смесени отбори – момче и момиче, вторият ден бе индивидуалната надпревара по възрастови групи – до 16, 18, 20 години, а третия ден за Купа „Уолтър” участниците се съревноваваха в общо класиране без възрастови групи.

Сред силното българско участие бе и казанлъчанката Симона Милева от клуб „Севтополис” с треньор Нели Йончева. Тя се съревновава в стрелбата с пистолет от 10 метра, където в последния ден за „Walther youth cup” една точка не ѝ достигна, за да стъпи на почетната стълбичка.

В смесената отборна надпревара Симона стреля със състезател от клуб „Дияна”, град Ямбол, с който се класираха на седмото място и 4 точки ги разделиха от финала.

Въпреки, че от около две седмици казанлъшката състезателка е с ново оръжие и тепърва започва да тренира и да се напасва с него, това не ѝ попречи да се представи достойно на международния турнир.

Стискаме палци на Симона в следващите състезания, които ѝ предстоят в края на този и средата на следващия месец в Търговище и Пловдив.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак