13:25 | 14 ноември 19 6608

Военните показват бойна техника и оръжие

Военните показват бойна техника и оръжие  / Новини от Казанлък

Стотици ученици ще се запознаят с бойната техника и професията на войника от близо, днес, когато Гарнизона в Казанлък е отворил широко врати за всички казанлъчани. Организираният „Ден на отворените врати“ е дело на 61 Стрямска механизирана бригада, по случай наближаващия празник на Сухопътните войски, който се чества на 19 ноември.

Близо 600 ученици и 200 деца от детските градини в цялата Община Казанлък ще се разходят из територията на казанлъшкото поделение и ще се запознаят с образци на стрелково въоръжение, бойна техника, войсково оборудване и екипировката на бойците.

Децата са разделени на две групи – от 10.00 и 14.00 часа, като през целия ден казанлъшките войници ще запознаят гостите си с тактико-техническите характеристики на оръжията, ще имат възможност да ги подържат и да си направят снимки за спомен с тях.

Първите гости, които посрещнаха 61 Стрямска механизирана бригада бяха от Детска градина „Здравец“1 и Техникумът по механизация на селското стопанство Гео Милев в Мъглиж. Те се запознаха с данните и начина на действие на автомат “Калашников”, снайперска пушка „Драгунов“, преносим зенитно – ракетен комплекс „Стрела – 2М“, безпилотна летателна система, снайпер „PSL”, , картечници, ръчен противотанков гранатомет РПГ-7В, радиосмутител „Комета“, самоходна гаубица „Гвоздика“ и друга военна техника, защитни костюми, екипировки и оборудване.

Тази година, изненадата, която бяха подготвили от 61 Стрямска механизирана бригада за децата бе катерене по алпийска стена, от където всички си тръгнаха щастливи, развалнувани и с нови знания.

До 16 часа днес, вратата на казанлъшкия гарнизон е широко отворена и за всички граждани, желаещи да се докоснат до професията и мисията на българския войник.

Празничната програма за Деня на Сухопътните войски продължава и утре на площад „Севтополис“ от 13.00 часа, където военният духов оркестър – Карлово ще изнесе празничен концерт.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак