13:03 | 22 ноември 19 3693

Кметът на Казанлък: „Ставаме по-богати с приятелствата си с градове в чужбина!“

Кметът на Казанлък: „Ставаме по-богати с приятелствата си с градове в чужбина!“ / Новини от Казанлък

Среща за побратимяване с гръцкия град Дидимотика се проведе днес в кабинета на кмета на община Казанлък. Последни детайли по побратимяването на Казанлък с Дидимотика, Гърция уточниха Галина Стоянова и нейният колега Ромилос Хаджияноглу, кмет на Дидимотика. Той сподели, че това е първа официална среща за него като градоначалник и си пожела това да му даде добър старт за работа на отговорната длъжност. „Приемете, че сте при приятели!“, приветства 4-членната делегация от Гърция Кметът на Община Казанлък и отбеляза: „Вие ще се побратимите не само с Казанлък, а с всички 12 града в цял свят, с които имаме добро приятелство. Ставаме по-богати с приятелствата си!“. Галина Стоянова подчерта важността на практическите контакти за младите хора и културните среди: „Трябва да изградим здрави връзки, които да завещаем във времето.“, пожела тя.

Двете страни се уговориха официалното подписване да стане на територията и на двата града. В Дидимотика, непосредствено след избора на Царица Роза 2020, която ще спази традицията да засади рози и ще направи това в гръцкия град като създаде „Градина на Казанлък“. Побратимяването ще бъде препотвърдено още веднъж в Града на розите, по време на кулминацията на Фестивал на розата 2020 в началото на месец юни, когато в града ще гостуват традиционно чуждестранни делегации от побратимени градове на Казанлък. 

През последните две години отношенията между двата града станаха по-интензивни и приятелски, с размяна на взаимни опознавателни визити, включително в сферата на културата, което доведе до предложение за побратимяване от гръцкия град през миналата година.

На редовно заседание през месец март тази година Общинският съвет на Казанлък одобри проекта за Споразумение между двата града. То включва обмен и сътрудничеството в областта на културата, туризма и търговията, създаване на благоприятни условия за популяризиране на историческото и културно наследство на Казанлък и развитието на добри съседски отношения между България и Гърция.

Пресцентър на община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак