11:59 | 11 декември 19 7333

Стенли, ученици и бербери направиха възрастни хора 10 години по-млади

„10 години по-млади“ – поредната благотворителна инициатива, която организира Стенли със съдействието на кандидат-фризьорите на "Академик Петко Стайнов".

В навечерието на най-светлите християнски празници, а именно Бъдни вечер и Коледа, възрастните хора от  Дом № 1 „Маргарита Асебо” в Казанлък получиха специален подарък от казанлъшкия коафьор Стенли, учениците от гимназия "Академик Петко Стайнов" и момчетата от „London Barbers“. Днес, по-красиви, по-млади и с по-голямо самочувствие се видяха и почувстваха над 35 пребиваващи в дома. Те получиха квалитетни фризьорски услуги - подстригване, боядисване, бръснене и безброй усмивки от казанлъшките стилисти.

„Реших да направя една кампания, която нарекох „10 години по-млади“, която организирахме в Дом 1, за да зарадваме възрастните хора. Да ги зарадваме за тези светли празници, които предстоят, да ги боядисаме, да ги подстрижем, обръснем, да ги направим 10 години по-млади“ сподели главният виновник за благотворителната инициатива – Стенли.

15 ученици от гимназията от 9, 11 и 12 клас и 3-ма техни преподаватели се погрижиха за страхотната визия на хората от Дом № 1.

С кетъринг и много вкусотии се включи и пекарна Giorgio. Омбудсмана на Казанлък Гинка Щерева допълни почерпката с плодове за старите хора.

„Много хора се включиха в нашата инициатива. От пекарната на Giorgio решиха да направят кетъринг с баница и малки сладки, за което им благодаря. Благодаря също и на Гинка Щерева, която беше част от организацията. На 12 декември сме в Дом 3 и продължаваме акцията за подстригване и боядисване“ допълни Стенли.

Не само подстригване и фризьорски услуги получиха възрастните хора, а едно изключително емоционално преживяване.

„Включихме се в кампанията, за да подпомогнем възрастните хора, за да имат и те щастлива Коледа“ сподели Станислав Гюров от „London Barbers“.

Големи благодарности отправи директорът на Дом № 1 „Маргарита Асебо” Ана Карпачева към целия екип, които се труди днес неуморно, за да подари усмивки, щастие, надежда и една по-красива Коледа на всички от дома.

Утре инициативата продължава. Възрастните хора от Дом 3 са следващите, които ще се видят с 10 години по-млади. От 09,30 часа фризьорите започват да творят красота. Всички казанлъшки стилисти, които искат да станат част от благотворителната инициатива, могат да заповядат.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';