13:31 | 23 декември 19 5215

Кети Маналова: Болницата в Казанлък е стабилна, развиваща се и подмладяваща

Кети Маналова: Болницата в Казанлък е стабилна, развиваща се и подмладяваща / Новини от Казанлък

„Благодаря за доверието, което ми беше гласувано от общинските съветници, от кмета, от председателя на Общинския съвет. Това е голяма отговорност.

Благодарна съм и на бизнеса, който непрекъснато ни подкрепя, и на гражданите.

Към този момент болницата в Казанлък е стабилна, развиваща се и подмладяваща, за което благодаря изключително много и на екипа на болницата, и на колегите, с които работим, и които също са ми гласували доверие и са ми го засвидетелствали“ коментира д-р Кети Маналова, минути след като Общински съвет – Казанлък реши тя да остане управител на МБАЛ "Д-р Хр. Стамболски“ до 12.05.2022 г.

Д-р Маналова разказа за трудностите, който е преминала през своето дългогодишно управление, не скри, че болницата е извървяла стръмен път и е преминала през множество перипетии.

Още в своите прохождащи стъпки в управлението на казанлъшката болница, Маналова допълни, че е наблегнала на мерките за финансовото оздравяване. През тези десет години се случиха прекрасни неща, коментира още тя. Освен подобряване на финансовото състояние, усилията са били насочени още към битовите условия, условията на труд, към изцяло модернизиране на апаратурата в болницата, като основна цел е била да запази качествените кадри и да продължават да се изграждат нови специалисти.

За целта, стипендии в рамките на 3 хил. лева годишно предоставя община Казанлък на специалистите в болницата. След тяхното завършено образование, лечебното заведение предоставя работно място за лекарите, с договори за работа, поне 5 години след придобиване на специалността.

„Аз имам реална представа за процесите, които се развиват в здравеопазването и в частност в Общинската болница в Казанлък. Минаха десет години на управление, не искам да се връщам към предишните години, когато финансовата ситуация беше изключително неблагоприятна, когато задълженията на болницата бяха няколко милиона и когато беше разклатено доверието към болницата. В рамките на тези десет години плановете, които си бяхме набелязали и по отношение на бизнес плана и на човешките ресурси и на развитието на болницата, за наша радост се сбъднаха. Развитието на болницата в тези десет години беше в желаната от нас насока.“

В равносметката за годините си управление, д-р Маналова се обръща с множество реализирани проекти.

С нова апаратура за отделението по гастроентерология се обзаведе болницата с безвъзмездна помощ от японското правителство, завършен бе и ремонтът на операционния блок в хирургично отделение.

Два мащабни проекта извървя болницата и достигна своята стабилност. Тяхното осъществяване стана факт, благодарение на общите и неуморни усилия на кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, целият Общински съвет и ръководството на болницата.

С единият от тях беше реконструирана и обновена болницата. Бяха закупени 74 нови апарата, между които уникален скенер на цена над един милион лева и изцяло беше обновена апаратурата. В този проект беше извършен и основен ремонт на отделенията по хемодиализа и нефрология, операционния блок, както и родилното отделение на АГО.

Следващият голям проект, който реализира Община Казанлък беше за въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Там се извършиха огромни ремонти за саниране на болницата, ремонти на покрива, подменени бяха дограмата и топлопреносната система. Беше направена газификация на болницата, която спести много средства и подобри отоплението.

"Непрекъснато в тези години се работи за подобряване условията на работа, във връзка с което преди 4 години болницата беше акредитирана и получи отлична оценка за дейността си. Получи и правото да бъде база за изграждане на специалисти лекари по 8 основни медицински специалности и на специалисти по здравни грижи" каза Кети Маналова.

"Преди 3 години бяха продадени два терена и със средствата бе подпомогната болницата. През 2019 година Общината предостави два свои терена, на единият от които е реализирана продажбата вече.

След преговори с общинските болници от премиера Борисов получихме целево 600 хил.лв за обслужване на пациенти в отдалечени и труднодостъпни райони."

„Надявам се, че община Казанлък в лицето на председателя на Общинския съвет, на общинските съветници и изключително в лицето на кмета Галина Стоянова, защото искам да отбележа, че след мене, може би, кметът Галина Стоянова е най – добре запозната с нормативните уредби и с условията, в които работи здравната система в България. Съвместно сме провеждали редица срещи и с министрите на здравеопазването и с шефовете на Националната здравна каса и пред Сдружението но общините и Сдружението на общинските болници и сме постигали сериозни успехи за казанлъшката болница. Надявам се тази болница да остане припозната и да печели все повече доверие сред нашите пациенти, защото ние работим именно в името на пациентите“ заключи управителят на болницата.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

На 9-ти април отварят архео комплекса „Светът на траките“

10269 | 27 март 2024

Д-р Красимир Пейчев подаде оставка като управител на ДКЦ “Районна Поликлиника“ Казанлък

9331 | 25 март 2024

Изявените възпитаници на МГ: Тихомир Глухарев, който е единственият българин от областта, студент в престижния Оксфордски университет

5432 | 26 март 2024

Голямо количество нелегален алкохол иззеха полицейски служители

3333 | 27 март 2024

Шофьор на “Хонда“ блъсна 82-годишна пешеходка

3316 | 25 март 2024

Абитуриенти от ПХГ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ с емоционална и вълнуваща покана за бала към своята класна/ ВИДЕО

2435 | 26 март 2024

Мъж е с опасност за живота след сбиване на междуселски път

2383 | 25 март 2024

След мащабна операция на ГДБОП са иззети над 500 предмета, сред които тракийски шлем и антични златни накити

2372 | 22 март 2024

В музей „Чудомир“ представиха краеведски труд за творчеството на казанлъшката писателка и общественик Лилия Димитрова

2332 | 22 март 2024

Старши комисар Красимир Христов е новият директор на ОДМВР-Стара Загора

2226 | 28 март 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак