12:25 | 07 януари 20 8366

Започват да събират средства за семейството, загубило дома си от пожар

Започват да събират средства за семейството, загубило дома си от пожар / Новини от Казанлък

Започват да събират парични средства за семейството, което остана без покрив над главата си, заради огненото бедствие. Пожарът, за който ви съобщихме още снощи, е настъпил около 17.40 часа и е изпепелил почти напълно къщата в с. Долно Изворово, като част от жилището е било ремонтирано буквално до преди дни. Два екип на Пожарната се бориха с пламъците, но гасенето беше затруднено от ураганния вятър в региона. За щастие, пострадали от огнената стихия няма. Предполага се, че искрата е тръгнала от кабелите, които минавали над сградата, но за момента не може да бъде заявено със сигурност, докато не бъде направена пожаро-техническа експертиза.

„Ние ще инициираме финансова подкрепа от цялото население, от всичките хора в селото, може и от съседни села, така че ще направим всичко възможно да съберем пари да помогнем на семейството. Ще изберем инициативен комитет от около 5 човека, които ще минат събота и неделя през цялото село, когато хората са в домовете си, и кой, каквото има от сърце, нека да помогне“ призова кметът на Долно Изворово Ферид Бекиров.

От Районно управление – Казанлък съобщават, че са унищожени около 200 кв. метра покривна конструкция на къщата и на съседна пристройка.

Потърпевшите за настанени в самостоятелна къща в селото, предоставена от Мехмед Чириков, където ще могат да останат докато бъдат завършени ремонтните дейности по тяхното жилище.

„Пътувахме от Казанлък към Долно Изворово и някъде на 5 км от селото ни позвъни съседката и каза, че къщата гори. Нямаше включени никакви електроуреди, печки. Дори тук, на това място няма печки на твърдо гориво.

Преди дни завършихме ремонта на едната къща, също и на банята. Тавана е паднал. Просто всичко е поразено.“ разказа пострадалото семейство пред камерата на Нова.бг.

„Екипите на пожарната са били затруднени при гасенето от силния ураганен вятър, също така и от часа от денонощието, защото е било тъмно. В къщата е имало ток, дори след изключване на захранването”, посочи гл. инспектор Станимир Тончев, директор на Пожарната служба в Казанлък за Нова.бг.

Съсед на семейството първи се е опитал да потуши пламъците, но го ударил ток не е успял да помогне. Той разказа за Нова, че е направил два опита да спре пожара, но безуспешни. Първият път, когато се е качил на покрива е паднал, заради силния огън, а при повторния опит, съобщи, че от ламаринения покрив го е ударил ток.

"Опънахме маркучите от чешмата,започнахме да гасим пожара, обаче ние поливаме, а той се усилва."

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

”Лиди Лотос” търси служител Професионално почистване

”Лиди Лотос” търси служител Професионално почистване

Търсим ентусиазирани и отговорни лица за пълна или допълнителна заетост в екипа на Професионално почистване...

Работа 10/05/2024 гр.Казанлък
”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник търси да назначи за предстоящия летен сезон готвачи топла и студена кухня

”Аквапарк” Овощник, за предстоящия летен сезон, търси да назначи с атрактивно заплащане, следните позиции: Готвачи...

Работа 07/05/2024 гр.Казанлък
Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак