16:30 | 12 февруари 20 2779

Конна езда събира средства в Подкрепа на Ици

Конна езда събира средства в Подкрепа на Ици / Новини от Казанлък

Включете се в благотворителната езда, организирана от специалистите в областта на терапиите с коне в България в ПОДКРЕПА НА ИЦИ.

Тази неделя, всички казанлъчани могат да прекарат един различен ден, да се позабавляват и да пояздят. Станете съпричастни по един различен начин, към една кауза, зад която стой благородна цел. На 16 февруари, от 11.00 до 16.00 часа в гр. Шипка, в двора на бившето ТКЗС всички желаещи могат да станат част от инициатива и да се докоснат до прекрасните животни.

Благотворителната езда ще бъде във вид на разходка с кончета или пони, които са породисти, терапевтични животни и помагат в развитието на деца с увреждания. Ще имате възможността да се запознаете със специалното оборудване и да получите отговор на всички въпроси от компетентни преподаватели.

Благотворителната езда ще се проведе в 4 града на старата, а събраните средства ще отидат в ПОДКРЕПА НА ИЦИ, за закупуването на терапевтичен кон.

Ици е малък-голям герой, който наскоро по трагичен начин загуби своя добър приятел и терапевт Мерзух, предан и всеотдаен кон, който помагаше на Ици в неговото психическо и физическо развитие.

Конят на Ици загина в трагичен инцидент на 26 януари в с. Сираково, където избухна пожар в конюшня и 11 елитни коня загубиха живота си. Животните били собственост на различни хора, които ги гледали заедно, за да могат да си помагат взаимно.

Нека заедно да допринесем за една добра кауза и помогнем на Ици отново да има свой незаменим терапевт и верен приятел!

Даренията ще бъдат събирани в кутия, която ще се отвори и преброй пред комисия и ще бъде обявена събраната сума.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак