10:47 | 19 февруари 20 1537

Фотоизложба разкри красотата на Йордания

Фотоизложба разкри красотата на Йордания / Новини от Казанлък

В ОУ „Д-р Петър Берон“ - село Овощник бе открита фотоизложбата „Йордания – стара приказка в съвременен вариант“ на Слим Меседи, доброволец на Младежки център за развитие „Взаимопомощ“. В близо 30 фотоса, направени с телефон, Слим е запечатал ритъма на живот в Йордания - в залива Акаба и Мъртво море, в столицата Аман и в древния йордански град Петра: хора, исторически забележителности, религиозни храмове, градски и морски пейзажи, характерни за Йордания ястия.

Пред учениците и учителите на ОУ „Д-р Петър Берон“ доброволецът на „Взаимопомощ“ разказа за своите преживявания по време на пребиваването си в тези градове и места, за историята, културата и живота на днешните хора там. По време на срещата децата имаха възможност да задават въпроси на Слим за Йордания и доброволчеството, а някои от тях изразиха и желанието си, когато порастнат да работят за каузата на доброволчеството.

Слим Меседи е родом от Тунис. На откриването на изложбата той подчерта,че винаги е искал да посети Йордания: „С тази изложба искам да покажа, че тази страна е една от най-гостоприемните, на младите искам да покажа, че винаги можеш да намериш начин да пътуваш. Искам да ги насърча да пътуват, защото по този начин ще имат възможност да опознаят други култури и народи, религии и реалност.“

Слим е в Казанлък от шест месеца и едно от нещата, които му харесва в България е дружелюбността на хората. Той е впечатленот това, че местните говорят много добре английски език и това му позволява да общува свободно с тях. Младежът е впечатлен и то това, че в България съжителстват хора от различни етноси като едно цяло – българи, турци, арменци, роми, евреи: „Тук за разлика от държави в Западна Европа тези общества живеят заедно, те са космополитни. На мен ми харесват балканските държави и в този смисъл съм щастлив, че бях избран да дойда в България.“ За своите бъдещи планове Слим сподели, че иска да посети Малта и Гърция.

Изложбата „Йордания – стара приказка в съвременен вариант“ е част от дейностите по проекта „Взаимодействие и интеграция“ към Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, по който училището в Овощник работи през учебната 2019/2020 година и по който си партнира с МЦР „Взаимопомощ“. Тази изложба породи и идеята учениците да снимат с телефоните си красиви моменти от природата, културно-историческите и свързани с религията на етносите в България обекти, с бита, както и с отношенията между хората с цялата тяхна многоликост в ежедневието и в празника. Изложба с фототворбите на децата от училището ще бъде открита по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак