11:46 | 02 март 20 3276

Започна традиционният месец на професиите в ПГ “Иван Хаджиенов“

Започна традиционният месец на професиите в ПГ “Иван Хаджиенов“ / Новини от Казанлък

Младежи, представители на всички специалности, ще демонстрират знания и умения в рамките на следващите няколко седмици. Стартът поставиха ученици и преподаватели от специалност Компютърна техника и технологии.

На 25-ти февруари бе представен бинарен урок по Английски език и Компютърни мрежи. Специфичната професионална подготовка на учениците се демонстрира чрез беседа върху видеофилми на английски език и създаване на работни чертежи в професионалната област. Единадесетокласниците имаха възможността да преминат през своеобразно състезание и да превърнат един обикновен час в истинско приключение, и на практика показаха приложението на академичните знания.

Възпитаници от 10 и 12 клас на специалността Компютърна техника и технологии на 27-и февруари заявиха в работни ателиета различни умения от професията - демонстрация на асемблиране на компютърна система, изработка на мрежови кабели, практически умения по аналогова схемотехника .

На 28-и в кабинета по практическа подготовка в областта на електрониката се проведе училищно състезание “Приложна електроника“ между ученици от 9 и 10 клас - разпознаване и разчитане на електронни елементи - резистори, кондензатори и диоди, прилагане на основните закони от електротехниката, монтаж и демонтаж на електронни елементи върху универсална платка, разчитане на електронна схема.

Щафетата е предадена на учениците от специалност Мехатроника. Те обещават да изненадат със свои изобретения и уникална екоинсталация.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак