19:53 | 02 април 20 3982

Румен Сомов - за доброволния труд по време на епидемия и реакцията на хората

Румен Сомов - за доброволния труд по време на епидемия и реакцията на хората / Новини от Казанлък

От 16-и март петнайсетина доброволци от Франция, Испания, Португалия, Тунис, Литва и България помагат с каквото могат на кризисния щаб на Община Казанлък. Участват активно в разяснителни и контролни действия на граждани и фирми, свързани с превенцията на COVID19. Дават дежурства на денонощния телефон за нуждаещи се от храна и медикаменти, възрастни, самотноживеещи и/или болни казанлъчани.

В тази връзка се стремят, преди пика на пандемията, да сложат на всяка една улица и блок информационни флаери за този телефон. Целта е когато обстановката се усложни, което искрено се надяваме да не става, да могат хората под карантина да използват този телефон.

Днес завършихме разлепянето в ЖК Изток, което ни костваше много студ и страх от заразата. Костваше ни и чисто финансово нафта, дезинфектанти и консумативи, защото "Юнайтед авангард артист" и МЦР "Взаимопомощ" извършват тези действия абсолютно безвъзмездно, включително печата на флаерите, с ясното съзнание, че всеки трябва да помогне с каквото може в този труден момент.

Днес минахме да видим дали всичко е наред със залепените материали и се оказа, че на много места те са скъсани. Само те, без стотиците реклами край тях за какво ли не, и некролози. Почувствах се като пълен идиот да се мъча да обяснявам на хора от 5 националности решили да помогнат на българи, че сами се саботираме….

Искрено се надявам тези актове да имат някакъв политически оттенък, което не ги оправдава, а показва на какво приматско ниво са партиите в момента,….защото ако хората скъсали тези, не се знае какво ще стане може и животоспасяващи флаери, всичко в тази държава е изгубено…..и този път не са ни виновни политиците …всичко, което ни се случва си го заслужаваме.

Румен Сомов

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак