12:36 | 23 юни 20 4348

Механото очаква новите хаджиеновци

Избирайки специалностите в ПГ „Иван Хаджиенов”, Казанлък, Вие избирате  успешната професия

Най-старото техническо училище в региона обявява възможностите за прием през учебната 2020 – 2021 година. Изберете между четири специалности, след завършването на които ще придобиете професионална квалификационна степен:

- Компютърна техника и технлогии
- Строителство и архитектура
- Машини и системи с ЦПУ
- Мехатроника

След завършването на специалността Компютърна техника и технлогии, учениците придобиват умения да откриват и отстраняват проблеми и дефекти в хардуерните компютърни елементи. Да инсталират и ползват приложен и специализиран софтуер, както и да работят в няколко среди за програмиране.
Завършилите придобиват професионална квалификация по професията „Техник на компютърни системи“. Те ще могат да се реализират като хардуерни техници във всички области на компютърната и софтуерната индустрия.

Строителство и архитектура е най-младата специалност на професионалната гимназия. Тя протича със разширено изучаване на английски език. Завършилите ученици придобиват професията "Строителен техник", даваща старт за реализация в различни области на строителството.

Машини и системи с ЦПУ е с широко универсално приложение и развива техническото и креативно мислене. Завършилите ученици придобиват професията "Машинен техник". Учениците добиват уменията да реализират технологични и производствени операции; да разчитат техническа и конструкторска документация; да настройват и обслужват универсални машини; да програмират и настройват ММ с ЦПУ.

Мехатрониката е съвременна област от науката и технологиите, посветена на създаване и функциониране на машини и системи с контролирано от компютър движение. Завършващите се сдобиват с кфалификация по професията "Мрхатроника" и придобиват умения в областите на машиностроенето, уредостроенето, електротехниката и електрониката, информационната и системна техника и др.

ПГ „Иван Хаджиенов” е първата професионална гимназия, включила се в проект „Домино”, и въвела дуалната форма на обучение. Бъдещите ученици ще имат възможност да се обучават в дуална форма в професиите Машинен техник, специалност „Машини и системи с ЦПУ” и професия Мехатроника, специалност „Мехатроника”. Учениците придобиват практически умения в реална бизнес среда.

Сферите за реализация и възможностите за израстване, след завършване на професионална гимназия "Иван Хаджиенов" може да видите във видеото.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак