14:25 | 29 юни 20 26553

Почина мотористът, ударил се в трактор на пътя Бузовград - Казанлък

Почина мотористът, ударил се в трактор на пътя Бузовград - Казанлък / Новини от Казанлък

Почина мотористът от катастрофата до Бузовград, която стана в петъчния ден, 26 юни. Това потвърди началникът на Районно управление - Казанлък Христо Петров. В трагичния инцидент се сблъскаха мотор и трактор на правата отсечка в близост до изхода на Бузовград. 19-годишен е мъжът, загубил живота си в ПТП-то.

Положителна е пробата за алкохол на тракториста, която бе направена веднага след катастрофата, която отчете 0,51 промила.

Инцидентът се случи около 18:25 ч. на метри от изхода на Бузовград. 19-годишният младеж, който се оказа и неправоспособен водач на МПС се е движил посока от Бузовград към Казанлък с мотоциклет ''Ямаха''. На около 500 метра северно от с. Бузовград, поради неспазване на дистанция, същият застигнал и се блъснал в колесен трактор ''ЮМЗ'', управляван от 52-годишен мъж. При проверка за алкохол, дрегерът е отчел концентрация от 0,51 промила в издишания въздух на тракториста.

По първоначална информация, на мотора са пътували две момчета. Няма информация другото лице да е получило наранявания от инцидента.

Очевидци на случая споделиха, че тракторът е предприел завой на ляво, когато поради не достатъчна дистанция мотора се забил в него.

В резултат на удара мотоциклетистът получил политравма и фрактура на черепа. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота. На 27 юни той е починал.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак