12:23 | 02 юли 20 7684

Спецакция се провежда в Мъглиж

Спецакция се провежда в Мъглиж / Новини от Казанлък

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата и криминална престъпност се провежда в момента в гр. Мъглиж.

Акцията е по разпореждане на Окръжна прокуратура – Стара Загора и се осъществява от Областна дирекция на МВР Стара Загора и Районно управление на МВР Казанлък съвместно със служители на Агенцията по безопасност на храните.

Операцията е във връзка с десетките сигнали за безстопанствени животни в региона, създаващи предпоставки за пътнотранспортни произшествия, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов.

„Имаме образувани дела, където такива животни са навлезли на пътно платно и са предизвикали възникване на ПТП, защото това се случва през тъмната част на денонощието. Също така се водят преписки и дела за откраднати животни и дали всички животни, които бъдат проверени имат съответния съобразно нормативната уредба изисквания за чип и паспорт на животните. В тази връзка ще направим тази проверка и съобразно нормативната уредба ще бъдат предприети евентуално действия, както от административен характер, за изземане на животни от Агенцията за безопасност на храните, така и от полицията, ако бъдат намерени противозаконно отнети животни.“, сподели окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Радио Стара Загора

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак