11:46 | 08 юли 20 8929

Линейка, пътуваща към катастрофата вчера, се размина на косъм от ПТП

Линейка, пътуваща към катастрофата вчера, се размина на косъм от ПТП / Новини от Казанлък

Оказа се, че пътуващата линейка към вчерашната катастрофа, за кояти ви съобщихме на пътя Шипка-Шейново, се е разминала на косъм от инцидент. Шофьор, пътуващ в посока север-юг по пътя край Крънското ханче”, не осигурил коридор за преминаване при включени сигнализации на автомобила на Спешна помощ и отнесъл страничното огледало на линейката.

За случката сподели в социалните мрежи д-р Мехмед Мехмедов, който е пътувал в линейката, за да окаже първа помощ на претърпелите катастрофата. Ето какво написа д-р Мехмедов в личния си фейсбук профил:

„Днес отивайки на това произшествие, в близост до Крънското ханче друг автомобил, пътуващ в посока север-юг, при пусната светлинна и звукова сигнализация на линейката не осигури коридор за преминаване, и при разминаване с линейката мина в такава близост до нея, че счупи в движение страничното огледало.

Екипът на линейката се размина само с уплаха, благодарение на професионализма на шофьора се разминахме от по-тежко ПТП.

Не мога да разбера кога в България шофьорите ще правят коридор за преминаване и ще се научат да правят коридор за преминаване на автомобили със специално предназначение, като са пуснали светлинни и звукови сигнализации. Утре може да се наложи да се бърза и за някой техен близък.”

Мед. сестра Юлияна Факирова, пътувала също в линейката с д-р Мехмедов, също коментира случката с думите: „Просто имахме голям късмет, разминахме се на косъм от най-лошото!”

Д-р Мехмедов сподели пред kazanlak.com, че в бързината не е успял да види нито марката, нито номера на автомобила, помел огледалото на линейката. За това щетите ще поеме застарахователят. Спешният медик сподели още, че е честа практика в Казанлък шофьорите да не дават път на автомобили на Спешна помощ, при положение, че са с включена звукова и светлинна сигнализация.

Д-р Мехмедов е медик с дългогодишна практика като общопрактикуващ лекар и бивш общински съветник в община Казанлък. Вече от 3 години е част и от екипа на филиала за Спешна помощ към МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак