12:03 | 24 юли 20 10003

Унищожителят на рози си получи акта

Унищожителят на рози си получи акта / Новини от Казанлък

Вчера, около 17:00 часа, от служители на звено „Еко контрол” към Община Казанлък и Полицията, бе връчен акта на извършителя - Ивайло, който на 22 юли унищожи рози в обновения парк „Обединена Европа” в центъра на Казанлък.

„Постъпката е в разрез на приетите норми на поведение и вреди на жителите, които искат да живеят в един красив и спокоен град. За не вярващите в ефективността на звено Еко контрол, Полицията и Общинска сигурност. Както по-рано споменах извършителят е установен, а вчера бе „поканен” в РУ Казанлък, за да му бъдат свалени писмени показания и му бе наложен АУАН, съгласно чл.36.т.3 от наредба № 2 на ОБС.”, заяви Юлиян Стоев, от звено „Еко контрол”.

„Такива дела няма да бъдат оставяни и за напред без „награда”!”, допълни още Стоев.

През следващите дни предстои да бъде извикан в Полицейското управление и мъжа, който събори кошчето за боклук. Случката ви показахме вчера, на записите от камерите в парка, тя се разигра на 19 юли. Самоличността му е установена, а акта който ще получи той е за повреда на общинско имущество, по Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред в Община Казанлък, чл.14, т.1. Нарушението предвижда глоба на стойност от 50 до 500 лв.

снимки: Юлиян Стоев

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак