11:01 | 28 юли 20 1840

Активните доброволци подпомогнаха с дейности местната общност

Активните доброволци подпомогнаха с дейности местната общност / Новини от Казанлък

Освен организиране на Еко фестивала, за който част от доброволците са в града ни, те почистиха замърсени райони, предложени от г-жа Теменужка Люцканова, Директор на Общинско предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“. Терените са в близост до градинката до училище по хидравлика в гр. Казанлък, площадката до обучителен център на „М+С Хидравлик” и градинката в междублоковото пространство на р-т Опела. Освен тях в началото на акцията бе почистен район и около язовир Копринка, от където започна еко фестивала преди 10 години. Предвид многото отпадъци там доброволците ще продължат и тази седмица с почистване на територията на язовира. Чували и ръкавици бяха осигурени от Община Казанлък, а на помощ на доброволците тази седмица ще са децата от лятната академия на НЧ „Пробуда-1920”, с. Копринка.

Освен с почистването на замърсени терени доброволците се включиха в направа на легла от стари гуми, боядисване на къщичките и грижа и гушкане на кученцата и котенцата в  приюта на СНЦ „Animal Hope Bulgaria-Kazanlak”. Председателят Ивелина Недкова споделя: „Тези прекрасни млади хора рециклираха няколко стари гуми и ги превърнаха в прекрасни легла за мъниците. Също така решихме да вдъхнем нов живот на вече овехтелите кучешки къщички и да ги използваме още известно време. Най - щастливи обаче бяха кучетата и котките те получиха невероятен брой целувки и прегръдки от всички гости. Мисля, че освен с работа, денят беше изпълнен и с много любов.”

Това обаче не е всичко!

Доброволците боядисаха в продължение на 2 дни и половина оградата на „Кремона-България“ ЕООД, като имаха възможност и да посетят фабриката и музея, за да разказват в техните страни за нея. Идеята за инициативата стартира с цел да радва казанлъчани, преминаващи покрай предприятието, да привлича повече млади хора към музиката с цветовете на оградата, а и фабриката е една от водещите поддръжници на кампанията за събиране на пластмасови капачки за „Капачки за Казанлък” и подаряване всяка година за еко фестивала на китара за едно дете, участвало в "Концерти за малчугани и великани". Материалите за боядисването бяха осигурени от „Кремона-България“ ЕООД.

За своята активна дейност в града ни доброволците получиха грамоти от името на кмета на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова, връчени от г-н Ахмед Мехмед, Заместник-кмет по „Социални дейности”.

Доброволците имаха възможност да посетят и Пречиствателната станция за отпадъчни води в с. Овощник, благодарение на Управителя на „ВиК” ЕООД гр. Стара Загора РИОСВ-Стара Загора и

По проект „Дълбоки корени” на програма "Еразъм+" от 2018 г. до момента в Казанлък са пристигнали 41 доброволци от Франция, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Румъния, Испания, Финландия, Германия, Португалия и Словения, а по двата проекта "Взаимопомощ" на програма "Европейски корпус за солидарност" общо 8 доброволци от 2018 г. от Италия, Латвия, Испания, Унгария, Франция, Чехия, Тунис и България. В дейностите по еко фестивала тази година помагат и 3-та доброволци на Юнайтед Авангард Артист по проект „Поднасям ви премълчаното” на програма "Европейски корпус за солидарност" от Португалия и България.

МЦР "Взаимопомощ"

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак