11:01 | 28 юли 20 1812

Активните доброволци подпомогнаха с дейности местната общност

Активните доброволци подпомогнаха с дейности местната общност / Новини от Казанлък

Освен организиране на Еко фестивала, за който част от доброволците са в града ни, те почистиха замърсени райони, предложени от г-жа Теменужка Люцканова, Директор на Общинско предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“. Терените са в близост до градинката до училище по хидравлика в гр. Казанлък, площадката до обучителен център на „М+С Хидравлик” и градинката в междублоковото пространство на р-т Опела. Освен тях в началото на акцията бе почистен район и около язовир Копринка, от където започна еко фестивала преди 10 години. Предвид многото отпадъци там доброволците ще продължат и тази седмица с почистване на територията на язовира. Чували и ръкавици бяха осигурени от Община Казанлък, а на помощ на доброволците тази седмица ще са децата от лятната академия на НЧ „Пробуда-1920”, с. Копринка.

Освен с почистването на замърсени терени доброволците се включиха в направа на легла от стари гуми, боядисване на къщичките и грижа и гушкане на кученцата и котенцата в  приюта на СНЦ „Animal Hope Bulgaria-Kazanlak”. Председателят Ивелина Недкова споделя: „Тези прекрасни млади хора рециклираха няколко стари гуми и ги превърнаха в прекрасни легла за мъниците. Също така решихме да вдъхнем нов живот на вече овехтелите кучешки къщички и да ги използваме още известно време. Най - щастливи обаче бяха кучетата и котките те получиха невероятен брой целувки и прегръдки от всички гости. Мисля, че освен с работа, денят беше изпълнен и с много любов.”

Това обаче не е всичко!

Доброволците боядисаха в продължение на 2 дни и половина оградата на „Кремона-България“ ЕООД, като имаха възможност и да посетят фабриката и музея, за да разказват в техните страни за нея. Идеята за инициативата стартира с цел да радва казанлъчани, преминаващи покрай предприятието, да привлича повече млади хора към музиката с цветовете на оградата, а и фабриката е една от водещите поддръжници на кампанията за събиране на пластмасови капачки за „Капачки за Казанлък” и подаряване всяка година за еко фестивала на китара за едно дете, участвало в "Концерти за малчугани и великани". Материалите за боядисването бяха осигурени от „Кремона-България“ ЕООД.

За своята активна дейност в града ни доброволците получиха грамоти от името на кмета на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова, връчени от г-н Ахмед Мехмед, Заместник-кмет по „Социални дейности”.

Доброволците имаха възможност да посетят и Пречиствателната станция за отпадъчни води в с. Овощник, благодарение на Управителя на „ВиК” ЕООД гр. Стара Загора РИОСВ-Стара Загора и

По проект „Дълбоки корени” на програма "Еразъм+" от 2018 г. до момента в Казанлък са пристигнали 41 доброволци от Франция, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Румъния, Испания, Финландия, Германия, Португалия и Словения, а по двата проекта "Взаимопомощ" на програма "Европейски корпус за солидарност" общо 8 доброволци от 2018 г. от Италия, Латвия, Испания, Унгария, Франция, Чехия, Тунис и България. В дейностите по еко фестивала тази година помагат и 3-та доброволци на Юнайтед Авангард Артист по проект „Поднасям ви премълчаното” на програма "Европейски корпус за солидарност" от Португалия и България.

МЦР "Взаимопомощ"

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак