16:59 | 10 август 20 2704

Шест години и половина затвор за мъж, два пъти обрал и пребил старица в дома ѝ

Шест години и половина затвор за мъж, два пъти обрал и пребил старица в дома ѝ / Новини от Казанлък

6 години и 6 месеца затвор при първоначален „строг“ режим постанови Районен съд – Казанлък на 41-годишният Ж. С. от Казанлък, след като за 5 дни обрал два пъти 93-годишна старица, като и е нанесъл побой и е отправил заплахи срещу жената, нахлул в дома ѝ.

Съдът призна за виновен Ж.С. в това, че в периода от 25 септември 2019 г. до 01 октомври 2019 г. от частен дом в гр.Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на два пъти, отнел сумата от 320 лева, от 93-годишна жена , като употребил за това сила и заплашване.

В хода на разследването е установено, че при първият обир, на 25 септември 2019 г. около 22.30 часа подсъдимият влезнал през прозореца в дома на възрастната жена. Поискал пари, заплашвайки я с нож, след което бръкнал в джоба на жилетката й, извадил портмоне и от него взел сумата от 300 лева. Преровил гардероба и чекмеджетата и после си тръгнал.

След няколко дни мъжът отново се върнал в дома на възрастната жена, като този път разбил вратата, която се затваряла с райбер и влязъл през нея. По това време старицата спяла. Подсъдимият й нанесъл удари с юмруци по главата и завъртял жилетка около очите й, за да не го гледа. Казал й да мълчи, взел 20 лева от портмонето й и отново преровил гардероба и чекмеджетата, след което избягал.

Делото се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.

 

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак