Kazanlak.Com / Новини

Време е за летни джаз вечери на открито

28 август 2020, 11:29 коментара 2085
Време е за летни джаз вечери на открито / Новини от Казанлък

Време за Джаз в Казанлък. Три вълнуващи събития ще направят петък вечер специална за казанлъчани. Джаз вечерите започват с лектория "Време за джаз в Казанлък" от 18.00 часа в Музея на фотографията. По-късното вечерта продължава с два концерта на Тюлбето с начален час 20.00 часа.

Едно от най-очакваните събития от програмата на фестивала е Джаз лекторията, на която домакин по традиция е Музеят на фотографията в нашия град. Тази година наш специален гост е Петър Севов – журналист от Дарик радио и водещ на предаването „Време за джаз“. Лекторията започва в 18:00 часа.

Петър Севов е роден в Кърджали през 1970 г. Завършва немска гимназия и още като второкурсник в университета в Пловдив си извоюва място в една от първите частни радиостанции у нас - Канал Ком. Той казва за себе си :„Кaкво ли не съм работил, опитах да живея и далеч от България, но се оказа, че съм много влюбен в страната, близките и приятелите си. В семейството на Дарик се „родих” в средата на 2011-та година и за пореден път в живота си попаднах на страхотен екип... Късметът ме съпровожда почти винаги и навсякъде. Радвам се на малките неща и съм от онези момчета, които май никога не порастват! Благодарен съм на семейството си, което ме изтрайва. Още се вълнувам, когато пътуваме към морето и особено в оня вълшебен миг, в който го зърваш за първи път иззад хълмовете.
„Време за джаз „с автор и водещ Петър Севов е продукция на националното Дарик Радио, която се излъчва в неделя.

Предаването  бележи своя старт през март’2013-та година. С времето авторът и водещ на шоуто разширява кръга на събеседниците, които му гостуват – те са не само музиканти, тясно и пряко свързани с музиката, която излъчва  ефирът, а хора, които просто са „в джаза”...”В джаза” въобще, отворени към света, умни и талантливи в това, което вършат, вечно развълнувани, провокиращи сами себе си, а не заради себе си...

Ето някои от творците, които са имали честта да бъдат гости на предаването. Музикантите: Мирослав Иванов, Росен Захариев, момчетата от, Фънки Миракъл, Браз асоциация, Дъ голдън проджект,   Акага, Димитър Льолев, Стефан Вълдобрев, маестро Живко Петров,  Веселин Веселинов-Еко, Михаил Йосифов,  Венцислав Благоев, Марина Драгомирецкая, певците от “Манхатън Трансфер“, Любо Киров, Христо Йоцов, Рут Колева,Надя Тончева; актьорите Койна Русева, Параскева Джукелова, Александър Кадиев, Ненчо Балабанов; режисьорите Явор Гърдев, Петър Денчев, Кирил Станков („Джулай”), Милко Лазаров („Отчуждение”), Драгомир Шолев („Подслон”; писателите Петър Денчев, Александър Шпатов , Милена Фучеджиева и много други!

Във Време за Джаз „неканен” гост е музиката с всички проявления на добрия вкус. ВРЕМЕ Е ЗА ДЖАЗ  и в Казанлък! Аплодисменти за Петър Севов!

Шестото издание на Джаз фест Казанлък се реализира с изключителната финансова и организационна подкрепа на Община Казанлък. Отправяме благодарности от името на всички към кмета на общината - Галина Стоянова и екипа на отдел „Култура и туризъм“, които участват непосредствено в организацията на фестивала. Благодарим и на всички наши  партньори , които бяха съпричастни към идеята на фестивала и подпомогнаха  неговото провеждане. А именно:

Музей на фотографията и съвременните изкуства; Литературно – художествен музей „Чудомир“ ; хотел „ Роза“, д-р Лорета Терзиева, Иван Бонев, Стефан Христов и рекламна къща „Вифор“, „Белладонна рекърдс“. И с медийното партньорство на БНР, Дарик радио, Джаз ФМ радио, Радио Стара Загора, ТВ Стара Загора, ZAKAZANLAK.bg, Казанлък ИНФО, Кazanlak.com, Радио Севтополис и вестник Искра.

От 20:00 часа на сцената до Тракийската гробница в парк "Тюлбе" следват два концерта:

„OLD IS GOLD“  - концерт с участието на: Надя Тончева – вокал, Мирослав Турийски – пиано, Николай Карагеоргиев – китара, Христо Минчев – бас китара и Начо Господинов - барабани

Надя Тончева е вокален изпълнител, пианист, аранжор и педагог. Започва своята кариера като вокалистка в първата у нас акапелна  джаз-формация „Траяна“, прави и някои от аранжиментите на групата. Нейната вокалната адаптация на симфоничното произведение „Ръченица“ от Петко Стайнов е сред задължителния материал за слушане в учебниците по музика. Тя гастролира  като певица и пианистка в Швейцария, Норвегия, Гърция, Кипър, Египет, Израел, Сирия, Ливан, Канарските острови, Мароко, където  е поканена да пее в традиционните тържества  на  кралския двор, в чиято програма участва и мегазвездата Принс. В последните години Надя Тончева присъства активно на българската концертна и клубна джаз-сцена със свои собствени музикални  проекти, с участия на международния джаз фестивал в Банско, „Дикси джаз Велико Търново“, Джаз фест Благоевград, „Джаз фест Хасково“, джаз фест „Долината на Орфей“ -  Кърджали, франкофонски фестивал „Солей“ – Созопол, а през 2019 г. концертира в Синсинати, щата Охайо - САЩ , по покана на българската общност там. От 2015 година тя е инициатор и организатор на Джаз фест Казанлък, който се провежда за шеста поредна година. По настоящем е преподавател по поп и джаз пеене в Национално училище за музикални и сценични изкуства „ Христина Морфова“ гр. Стара Загора, където организира „Национален конкурс за млади джаз изпълнители“.  През 2016 г. е удостоена с държавно отличие „Златен век – звезда“ за изключителен принос към българската култура.

Мирослав Турийски е един от водещите джаз музиканти в България: пианист, композитор, аранжор, преподавател по джаз пиано и импровизация в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. „Асен Диамандиев“ гр. Пловдив.. Той има дългогодишен опит на българската и световна джаз сцена както като водач, композитор и изпълнител в авторски проекти , така и като участник в проекти на голяма част от изтъкнати български изпълнители.

Николай Карагеоргиев има многобройни изяви на сцените на почти всички музикални фестивали в страната, където е свирил заедно с най- добрите български джаз музиканти: “Бели, зелени, червени“, Васил Пармаков, Христо Йоцов, Ангел Заберски и др. Той завършва магистратура със специалност джаз китара в най-старото висше училище за джаз в Европа „Суис джаз скул“ в Берн – Швейцария, където става част от програмите на много джазови фестивали , както и в редица престижни джаз клубове в страната. След 10 годишен престой, той се завръща в родния Пловдив, продължава своята концертна дейност и преподава джаз китара в музикалната академия.

Христо Минчев е сред най – търсените и универсални бас китаристи в България. Свири с популярни имена в българския джаз  и участва няколко поредни години на сцената  на Джаз фест Казанлък, заедно с Веселин Койчев и Цветан Недялков, Кристина Кирова, Михаела Тенев и др.
Начо Господинов е сред утвърдените имена в българския джаз, участвал като барабанист в съвместни проекти с изтъкнати джаз музиканти - Милен Кукошаров, Теодосий Спасов , Мирослав Турийски, Александър Леков и др.


„БЛУС НАЙТ“ - концерт на КАМЕН КАЦАТА БЕНД с участието на Камен Дойчинов - вокал и хармоника, Мирослав Найденов - китара и вокал, Смилен Славщенски - бас китара и Симеон Симеонов - барабани

Камен Дойчинов - вокал и хармоника. Известен е с артистичния псевдоним „Кацата” , наричан още  Блус гласът на България. Започва като вокалист в групата на Васко Кръпката   – „Подуене блус бенд“. Работил е с едни от най-добрите музиканти в България ,като Васил Пармаков, Веселин Веселинов Еко и др. Участва в множество блус и джаз фестивали, както у нас, така и в чужбина.

Мирослав Найденов - китара и вокал. Основател и автор на песните на триото “ Блустрийм“. Дълги години работи и живее в Унгария и е съосновател на унгарската джаз-блус банда “ Брекинг блус“. Работил е с унгарската група “Соулфул бенд“ от Будапеща. Участва в редица международни блус фестивали, като “ Еуропиън блус чалъндж“ - Сиена, “Блус ривър фест“ – Бергамо - Италия , фестивали в Унгария, Румъния, блус – рок фестивала „Цвете за Гошо“, международен джаз фестивал в Банско и др. На сцената на Джаз фест Казанлък ,Мирослав Найденов участва за трета поредна година : през 2018 – та заедно с американския китарист Рон Джаксън, 2019 – с групата на унгарския певец Шуба Атила и тази година – като китарист на Камен Кацата бенд.

Смилен Славщенски - бас китара е басист с дългогодишен опит. Повече от десетилетие свири с Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“. Един от малкото български  басисти, обичащи истиски блуса.
Симеон Симеонов-барабани. Работил дълги години в чужбина: Норвегия и Южна корея. Барабанист с много опит, участвал в състава на редица български блус и рок формации, тази вечер като барабанист на Камен Кацата бенд.

В концерта  групата ще представи  както популярни блус стандарти, така и свои авторски песни.

Новини от Казанлък

Село Копринка събира дарения за пострадалите в Турция Село Копринка събира дарения за пострадалите в Турция
08 февруари 2023

Село Копринка се включва с помощ за пострадалите от земетресенията в южната ни съседка, съобщават на официалната страница на селото във фейсбук. „Всеки жи...

Три знакови годишнини ще бъдат отбелязани през 2023 г. в Казанлък Три знакови годишнини ще бъдат отбелязани през 2023 г. в Казанлък
08 февруари 2023

През тази година Казанлък се подготвя да отбележи освен 120-тия юбилеен Празник на розата, още две важни годишнини, а именно тези на бележитите казанлъ...

Катастрофа на светофара на ул. “Христо Ботев“ Катастрофа на светофара на ул. “Христо Ботев“
08 февруари 2023

Лека катастрофа на кръстовището на бул. „23 Пехотен Шипченски полк” и ул. „Христо Ботев” затрудни движението в Казанлък. Инцидентът стана днес, окол...

ППМГ “Никола Обрешков“ стартира кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия ППМГ “Никола Обрешков“ стартира кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия
08 февруари 2023

Екипът на профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, отново показва съпри...

Какво да правим при земетресение? Съветите на специалистите Какво да правим при земетресение? Съветите на специалистите
08 февруари 2023

Земетресението е природно бедствие, което не може да бъде предсказано. Неговата продължителност не е голяма, но последствията са тежки. На територията на наша...

Казанлъшкото училище „Екзарх Антим I“ с нова специалност - Икономика и мениджмънт Казанлъшкото училище „Екзарх Антим I“ с нова специалност - Икономика и мениджмънт
08 февруари 2023

На заседание на Областната комисия по заетост на 7-ми февруари бе обсъден и приет Държавният план-прием в професионалните и профилирани ...

Казанлъшките криминалисти заловиха мъж, прерязал захранващия кабел на обект в града Казанлъшките криминалисти заловиха мъж, прерязал захранващия кабел на обект в града
08 февруари 2023

25-годишен казанлъчанин е установен от криминалисти от Полицията в Казанлък като извършител на престъпление, за което е образувано дос...

Отмъкнаха трактор, плуг, косачка и фреза от имот в Търничене Отмъкнаха трактор, плуг, косачка и фреза от имот в Търничене
08 февруари 2023

На 7-ми февруари, в 13:45 часа, в Районно управление-Казанлък, е получено съобщение за кражба от селскостопанска постройка в с.Търничене. Установено е, ч...

Царица Роза 2023 и нейните подгласнички с нови рокли, дело на дизайнерката Жени Живкова Царица Роза 2023 и нейните подгласнички с нови рокли, дело на дизайнерката Жени Живкова
07 февруари 2023

Днес в обновената зала №6 на Община Казанлък се проведе пресконференция по повод 120-тия Празник на розата. „Годината е ...

В Долно Изворово събират дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия В Долно Изворово събират дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия
07 февруари 2023

Кметство село Долно Изворово обяви старта на дарителска кампания във връзка със земетресението, разлюляло Турция и Сирия, и необходимо...

Утре - жълт код за студ в Старозагорско и почти цялата страна Утре - жълт код за студ в Старозагорско и почти цялата страна
07 февруари 2023

Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава с жълт код за ниски температури за утре, 8 февруари, сряда. Студът ще обхване цялата стран...

Части от ул.“Княз Мирски“ и ул.“19-и февруари“ в Казанлък ще бъдат затворени от утре Части от ул.“Княз Мирски“ и ул.“19-и февруари“ в Казанлък ще бъдат затворени от утре
07 февруари 2023

От утре, сряда, 08.02.2023 г., се въвежда временна организация и безопасност на движението със затваряне на двете пътни платна за дви...

Питаме Казанлък:

С какво ще се отоплявате през тази зимата?Закови си вотЪ

Обяви от Казанлък

Имоти (971) Работа (62) Разни (8) Автомобили, авточасти (6) Домашни любимци (3) Битова техника (1) Електро и битови уреди (1) Хранителни стоки (1)
покажи всички категории
RSS абонамент за новините Новините по email

за реклама и контакти с kazanlak.com | условия за ползване

Приятели: Морето.net | Монтана | ITni News | Хижа Бузлуджа | Стара Загора
0.88904