13:04 | 28 август 20 5441

Големият интерес за филма „Доза щастие“ напълни Розариума

Големият интерес за филма „Доза щастие“ напълни Розариума / Новини от Казанлък

Една интересна, развеселителна и поучителна вечер се оказа четвъртък на 27 август в Казанлък. Лятното кино под звездите в парк „Розариум“ и филма „Доза щастие“ събраха десетки казанлъчани. Без значение от годините, млади и пораснали, насядали къде ли не, 1 час и 45 мин. не отделиха поглед от екрана, а след края на прожекцията се чуха и възгласи „беше разтърсващо“.

Филмът „Доза щастие“ е създаден по романа „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“ на журналиста Весела Тотева, която всъщност разказва своята лична история и наркозависимостта си. В главната роля се превъплъщава нейната дъщеря – Валентина Каролева, която често е ставала пряк свидетел на всичко случващо се около майка ѝ и пряко със зависимостта ѝ.

Освен разказа за личната история и трудностите на едно момиче, тръгнало по грешния път, филмът дава и доза оптимизъм на всички зависими, че битката с дрогата може да се спечели.

Специални гости на Казанлък бяха психологът Марина Попова, част от Националната информационна линия за наркотиците и алкохола и вече бившата зависима габровка Светла Иванова, която е превърнала в своя мисия идеята, да помага за превантивното информиране за наркотиците и не се притеснява от въпросите на тази тема. За жалост, самите актьори Валентина Каролева и Александър Алексиев бяха възпрепятствани по лични причини и не успяха да присъстват и да се включат към интересната среща-разговор в Града на розите.

Засегнати в дискусия с двете гостуващи дами бяха и всички проблеми, идващи със зависимостта.

„Около 30 от 100 от тийнейджърите употребяват наркотици. Около 60% от младите хора изобщо не смятат за проблем да употребяват алкохол, 40% пък не смятат за проблем тютюна, 27% смятат, че употребата на марихуана не вреди на здравето им.“ Тази статистика представи пред казанлъшката публика Светла. „Не са добре нещата. Тревожно е“, коментира още тя.

Така, в разговори и въпроси измина близо час на срещата с гостите. Тийнейджъри, родите и любопитни, задава всякакви въпроси, а дамите не пропуснаха да дават отговори и съвети.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак