11:26 | 03 септември 20 6250

Хилда Казасян: Много съм щастлива, че ще бъдем отново при вас

Хилда Казасян: Много съм щастлива, че ще бъдем отново при вас / Новини от Казанлък

Само след броени дни прекрасната Хилда Казасян заедно с Плевенската филхармония ще омагьосат сърцата ви със своя най-нов проект, концерт-спектакълът с най-популярната българска музика „Да послушаме кино“. На сцена „Дамасцена“ на 14 септември от 19,30 часа ще бъдат изпълнени любими песни от любими български филми, като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“.

В концерта участват невероятните музиканти от Плевенска филхармония, както и фантастичните: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас и Михаил Йосифов - тромпет. Специални гости на сцената ще бъдат Теодосий Спасов и Васил Петров.

Ето и какво разказа самата Хилда Казасян в интервю за kazanlak.com:

„Да послушаме кино” включва едни от най- емблематичните шедьоври от българската музикална и кино история. Как направихте подбора на тези филми?

Доста време ми отне този подбор, толкова качествена и красива музика е писана. Част от песните са от филми, които истински харесвам, а другата част са просто песни, които много обичам.

Имате ли любим български филм?

Много е трудно да имаш любим между толкова различни като стилистика филми. Има такива, които топлят сърцето ми повече, като "Любимец 13" например, но като цяло е трудно, а и няма нужда да съпоставяш "Козият рог" с "Войната на таралежите".

С вашата динамична програма срещате непрекъснато различни хора, публика от цялата страна. Срещата ви с казанлъшката публика ще бъде за първи път, какво означава за вас и какви са вашите очаквания?

Ооо, не тук грешите. Миналата година отново с Плевенска филхармония гостувахме в Казанлък с една друга много любима моя програма - най-красивата музика на моя баща, проектът "С музиката на Вили". Вашата публика ни посрещна фантастично и точно заради това съм много щастлива, че сега ще бъдем отново при вас.

Вече 2-ра година представяте концерта си „Да послушаме кино“ в различни градове из цялата страна, а той дори се сравнява с празник. Кое мислите, че е така успешната формула - различния аранжимент, самата филмова музика или тяхната симбиоза?

Разбира се комбинацията от двете. Особено с тези невероятни аранжименти, които направиха Христо Йоцов и Живко Петров. Когато аз самата ги чух за първи път, се разплаках на някои от тях. Толкова истински и силно въздействат.

За доста голям период от време епидемичната обстановка отдели хората от всякакъв социален и културен живот, когато трябваше да започне и вашето турне. След тази пауза и това чакане мислите ли, че публиката е по-зажадняла за музика и я цени още повече?

Това, което видях на първите ни концерти след изолацията ме развълнува и зарадва толкова силно. Очакването и реакцията на публиката бяха толкова възторжени, че накара всички ни да се доубедим, че това което умеем да правим най-добре, а именно да сме на сцената - има смисъл  по-скоро и че хората наистина се нуждаят от него.

Съдържанието на концерта е докосващо душите не само на меломаните, а и на хората, които не са изцяло отдадени на джаза, тъй като в програмата са подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена, аранжирани по нов, модерен и красив начин от невероятните Христо Йоцов и Живко Петров.

Елате "Да послушаме кино" в амфитеатър "Дамасцена" на 14 септември!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева. Телефон за заявки 0885367902 , 0888688167 ...

Платени съобщения 30/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак