20:02 | 04 септември 20 3166

ИКТ Център стана на 7! Запишете се за Академията по програмиране и роботика 2020-2021

ИКТ Център стана на 7! Запишете се за Академията по програмиране и роботика 2020-2021 / Новини от Казанлък

Преди 7 години, на 4 септември 2013 Центърът за професионално обучение към „ИКТ Център“ започна своята дейност. Преминали „детската“ възраст, днес правим равносметка за изминалите години, през които успеха свързваме най-вече с признателността за обучените хора. Дадохме базови знания по компютърна грамотност, езикови умения, дигитални компетентности, офис продукти, графични програми на много казанлъчани. С професионалните обучения хора, не само от Казанлък, започнаха нова работа, а някои разшириха уменията си в съвсем различна област - обучавахме счетоводители на графичен дизайн, учители придобиха професия офис–мениджър, управители на микро предприятия поеха счетоводството си благодарение на професионален курс „Оперативно счетоводство“, младежи с висше образование учиха за професия, с която да започнат реализация в чужбина.

През последните две години и много учители преминаха през квалификационни обучения с присъждане на кредити, свързани с дигитални компетентности и изключително полезни за пряката им работа в сътрудничество със СНЦ „Образование и технологии“. Проведохме и няколко фирмени обучения основно свързани с Excel-ниво експерт, PowerPoint и английски език. Освен присъствени, предлагаме дистанционни и смесени обучения на платформата  http://elearning.obuchenie-ict.com/ с виртуална класна стая.

За добрите резултати причината е, че броят на обучаемите позволява индивидуален подход и отношения, както и желанието ни да сме максимално полезни. Другото е квалификацията на нашите преподаватели – главен учител от ППМГ, сертифициран Microsoft обучител, непрекъснати курсове за повишаване на знания и квалификации, някои от които проведени в Малта-2015, Рига-2018, Испания-2019, благодарение на спечелени проекти.

От юли тази година сме поканени в обединяване на клубовете по образователна роботика  у нас по инициативата на ПАРА (професионална асоциация по роботика и автоматизация) и сме членове на ПАРА. Горди сме, че присъстваме на интерактивната карта на обучителните организации занимаващи с роботика и STEM. Освен това ще участваме на 19-20 септември в РОБО ДНИ 2020 - онлайн Форум по образователна роботика с лектор.

Най-удовлетворени и щастливи сме с Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР), миналата година чествахме юбилея й – 5 години. Тези дни децата сякаш се бяха наговорили и получихме като подаръци изключително доброто им представяне на две национални състезания: Роботика за България и IT Знайко. Въпреки трудностите при провеждане на обученията и подготовките, променените срокове, нашите малки състезатели от отборите по Лего роботика – RoboBUrborko, RoboStar и VickyBricky достигнаха до Финал на Роботика за България! Това са Диан, Борислав, Христо и Теодор; Стилиян, Борислав, Боян, Калоян, Дарина, Павел; Стефани, Георги, Ибрям, Теодор и Преслав. Отбор Robo Star са втори на Робо игра, RoboBurborko е трети  в "Научно-изследователски проект", а VickyBricky е със специална награда на журито за екипна игра! В това състезание нашите деца, основно в 4-и и 5-и клас се състезаваха с гимназисти от професионални гимназии и са само с един ментор. От вчера имаме финално класиране на нашите програмисти от Националното състезание по ИТ и програмиране „IT Знайко“ За 7-и клас – Илияна е втора като Програмист, Катерина е трета в направление ИТ; за 6-и клас – Александра е втора като програмист, Георги и Петко са в първите 15! Единственият ни петокласник Цветомир е четвърти!

Учебните занятия за 2020-2021 за Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР) ще започнат от 15 септември. Групите са до 8 човека, съобразени с изискванията за разстояния между работните компютърни места. Продължаваме обученията в три основни направления:
Програмиране и информационни технологии с 4 групи:

- JUNIOR, MIDDLE, SENIOR, EXPERT програмист
- Лего роботиката с две групи:
- BEGINNER и АDVANCED Lego инженери
- Arduino, 2 групи: начинаещи – BEGINNER Arduino инженер и АDVANCED Arduino инженер.

С курса „Arduino за начинаещи“ продължаваме развитие в роботиката и компютърните науки след обученията с Lego роботи и насочваме нашето внимание към ученици от 7-ми до 9-и клас. Обучението е подходящо за напълно начинаещи с интереси към електрониката и програмирането -занимания в събота преди обяд или понеделник от 17 до 19 ч.

Група JUNIOR на направление „Програмиране и информационни технологии“ е за най-малките ученици – от първи и втори клас. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа, петък от 17:30 до 18:50.

MIDDLE и SENIOR програмистите ще продължат тази линия и ще изучат в различни модули програмни езици основно Scratch, Visual Basic for Applications, програми на Microsoft Office и по-задълбочено анимираните презентации, програми за обработка на изображения, гифове и клипове. Децата ще оживяват любими герои в създадени от тях анимации и игри, на които ще дават правила и инструкции. Възрастовата граница за първата група е 3-6, а за втората 5-7 клас, като за първата записваме деца без предварителна подготовка. Заниманията са 3 учебни часа, 1 път или 2 пъти по 1,5 – сряда и четвъртък.

EXPERT програмистите, включвайки деца от 6-8 клас, ще задълбочат познанията си в програмирането с включване на допълнителни езици за програмиране HTML, CSS, JavaScript, платформи за създаване на сайтове, графичен дизайн и 3d проектиране. Ще продължим традицията от предишните години да каним различни преподаватели, доказали се специалисти в модулите, през които ще преминем. Заниманията ще бъдат 3 учебни часа седмично. В занятията по Лего роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 2 до 7 клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие.

За началната група BEGINNER инженер не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите Занимания в сряда или четвъртък.

*Таксите са от 5.50 лв. (JUNIOR), 6.00 лв.( MIDDLE, SENIOR EXPERT), 7.00 лв. (LEGO и ARDUINO) за учебен час. Таксата е за месец и се заплаща в началото. Има отстъпки за ученик, посещавал миналата учебна година наше обучение - 10%, за второ дете участник 20%, за участие във втори курс - 20%, при заплащане в началото на цялата сума за първия срок - 10%. При отсъствие по извинителни причини, определяме допълнителен час за наваксване на пропуснатото.

Записване с попълване на формуляр ТУК.

За информация 0878216023.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак