15:31 | 12 септември 20 1492

Младежи се учиха как да оказват първа помощ

Младежи се учиха как да оказват първа помощ / Новини от Казанлък

„Аптечка за първа помощ 2”

За втора поредна година сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” провежда обучение за младежки работници насочено към това как да се действа при необходимост от първа помощ при работа в младежката сфера или в ежедневието.

От 04 до 14.09 в Родопите, на „Върховръх”, в близост до гр. Перущица се провежда обучителния курс „Аптечка за първа помощ 2” по програма „Еразъм+”, финансирана от Центъра за развитие на човешките ресурси. В него се включиха 30 младежки работници от България, Чехия, Румъния, Полша,Испания, Литва, Словакия, Италия и Естония.

Тази година освен първа помощ за възрастни хора, организаторите наблегнаха и на това какво точно се прави при първа помощ за деца и бебета (задавяне и температурен гърч), при терористичен акт, психологическа подкрепа на жертва на терористичен акт и на самия ти като участник в такъв.

На участниците предстои да осъществят събитие в гр. Пловдив, което да покаже какво точно са научили, както и да заснемат късометражни филми, с помощта на Юнайтед Авангард Артист, които да бъдат излъчвани и след приключване на обучението, и които да разказват за него.

Организаторите ще осъществят и още един обучителен курс с наименование „Скулптури на идеи” от 15 до 23.09 по програма „Еразъм+”, който ще се проведе на същото място.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак