11:18 | 21 октомври 20 11739

Казанлъчанка задигна 22 000 долара от кола в Бургас

Казанлъчанка задигна 22 000 долара от кола в Бургас / Новини от Казанлък

Случката се разиграла на 29-и септември тази година пред магазин „Абсолют” на бургаския бул. „Демокрация” №22.

33-годишен мъж, от варненското село Каменар, спрял автомобила си „Дачия Дъстър” и влязъл в магазина за да си купи храна и напитки, но не заключил купето на колата. В този момент 33-годишна жена преминала случайно покрай автомобила и видяла, че купето останало незаключено. Отворила вратата, взела чантата от преносимия компютър и се укрила, напускайки Бургас още същата вечер.

Ограбеният мъж подал сигнал в Първо Районно управление – Бургас, като заявил, че са му откраднати чанта от преносим компютър, съдържаща служебни документи и сумата от 22 000 щатски долара, служебни средства на варненска корабна фирма.

На 20 октомври, в резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейските служители, жената е установена – 33-годишна казанлъчанка без постоянна работа и адрес. Полицаите проследили нейните маршрути из цялата страна, като я локализирали и задържали във Варна.

Казанлъчанката направила пълни самопризнания, като върнала сумата от 5 400 долара и 1 535 лв., както и бижута и луксозни стоки, закупени с част от откраднатата парична сума.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление - Бургас.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак