18:49 | 23 декември 20 9558

12-годишен изнасили 9-годишно момиче в “Кармен“

12-годишен изнасили 9-годишно момиче в “Кармен“ / Новини от Казанлък

12-годишно момче, живеещо в казанлъшкия квартал "Кармен", изнасилило 9-годишно момиченце, пребивавало в съседните къщи в квартала. Бруталният инцидент станал на 22 декември, а за случилото се се разбрало след като родителите на пострадалото момиче завели дъщеря си в Спешното, заради обилно кръвотечение.

Момчето причакало 9-годишното момиче и я убедило да отидат в полусъборена постройка в "Кармен". След случилото се момичето било изключително уплашено, като първоначално опитало да скрие от родителите си, но обилното кръвотечение я издало.

Лекарите съобщават, че няма опасност за живота на пострадалото дете, като в момента то е под семейно наблюдение. Извършителят не е бил задържан поради това, че е малолетен. Оставен е под надзора на родителите си, като хората в квартала казват, че е заведен при роднини в съсеседно село.

По случаят е образувано досъдебно производство за изнасилване на малолетно лице по чл. 152, ал. 4, т.1 от наказателния кодекс, което най-вероятно скоро ще бъде прекратено, поради не носенето на отговорност от извършителя. Това заяви Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак