15:13 | 30 декември 20 4529

“Мисия подари добро“ дари 15 легла за новородени на казанлъшкото АГ-отделение

Бебе Таня, което е едва на 2 дни е първото пеленаче, което прекарва първите си дни в чисто нова детска кошара. С 15 нови детски легла и нови одеяла се сдоби казанлъшкото АГ-отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. Тяхното закупуване стана реалност благодарение на доброволческата инициатива „Мисия подари добро“, организирана от казанлъчани и казанлъшкия бизнес.

Започнала през най-женския месец на година, „Мисия подари добро“ попадна в странни и трудни пандемични времена. Въпреки кризата в здравеопазването, въпреки кризата в икономиката, въпреки всички беди, сплотени и сърцати, казанлъчани подадоха ръка към най-важното - новия живот.

Благотворителната кампания събра сумата от 8600 лв, като за закупуването на бебешките кошари са изразходени 6500 лв. С останалите средства, навръх Бабинден, 21 януари, ще бъдат доставени в АГ-отделението 2 нови легла за родилките.

Кампанията продължава. Следващата амбиция на "Мисия подари добро" е да бъдат закупени още 4 легла за бъдещите майки. За целта е необходимо да се събере сумата от около 4-5 хил. лева. 

Идеята за инициативата се заражда, след появата на най-малкия член в семейството на Мелиха Неби, нейната племенничка. Сестра ѝ Айше Селимова решава да преживее един от най-важните моменти в живота си именно в казанлъшката болница. Там тя среща прекрасни специалисти и човеци в лицето на целия екип, който я обгрижва. Това е и моментът, в който те решават да помогнат с обновяването на леглата в родилното отделение.

Своите благодарности отправи и директорът на АГ-отделението д-р Ивана Нихтянова: „Искам да започна малко от по-далеч, от преди 17-18 години, от когато се познавам с 2 дами с много големи сърца Мелиха и Айше. Познаваме се по повод техните рожби. Те родиха децата си при мен. Радвам се, че те поеха инициативата да осигурят на нашето отделение легълца, от които наистина имахме нужда. Те бяха доста стари и нестояха комфортно в подновеното ни отделение. Изцяло инициативата беше тяхна, изцяло работата по закупуване и осигуряването на средствата беше тяхна, за което много благодаря."

За реализирането на инициативата допринася и Силвия Хунева. Тя и нейният любим си казват заветното "да" на 5 септември 2020г. Това е и денят, в който семейство Хуневи успяват да съберат 800 лева за "Мисия подари добро". „По традиция на сватбите се подаряват цветя, а тези цветя само след няколко дни се изхвърлят. Решихме да направим едно добро дело. Най-хубавото дело за мен е , мястото където се дарява живот – родилното отделение на гр. Казанлък. Благодаря на всички  наши гости. Заедно с тях събрахме 800 лв.“, разказа Силвия.

Кампанията продължава и очаква своите поддръжници. Пластмасови капачки могат да бъдат предавани в поставеното сърце до ОУ "Св. Паисий Хилендарски", Фризьорски салон "Цеци" на ул. "Иван Вазов" 15 и бистро "Мания" - ЖК Васил Левски, западно от ОУ "Никола Вапцаров"и в сдружение "Бъдеще за децата".

"Искам да изкажа специални благодарности към Стела Алексиева, собственик на бистро "Мания". Скромно, сърцато, прекрасно момиче, което безрезервно събра много капачки и ни съдейства за всичко. Другите 2 прекрасни жени са Цеца и Катя от салон "Цеци", разказа Мелиха.

Всички събрани капачки, също могат да бъдат предавани в деловодството на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски".

„Не сме първите, няма и да сме последните. Част сме от нещо започнато“, допълни Айше Селимова и призова хората да отворят сърца и помогнат в каузата.

Защото Мисията е на всички нас. И е за всички нас. И нашите деца. Защото заедно, стъпка по стъпка можем повече.

От началото на година до днес в родилното отделение на Казанлък са проплакали 389 новородени бебета. 

"Мисия подари добро" е към всички онези, които решават своя най-важен момент да изживеят тук, в своя роден Казанлък. Нека помогнем повече деца да се раждат в Казанлък!

Инициаторите изказват искрени благодарности на всички приятели, фирми и физически лица, които се включиха с парични дарения в кампанията. Това са: "Ерсела" ЕООД, "ХидроЕкспорт" ООД, "Хидропневмотехника" АД, "А ГРУП" ЕООД, Пекарна "Джорджио", "Файер Инжинеринг", "ИТТИ Консулт", "Теди Строй" ЕООД, "Зарев консулт", Марияна Стойнева и Антония Буюклиева.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак