16:17 | 12 февруари 21 2443

ПГ „Иван Хаджиенов“ на деветдесет и пет

 ПГ „Иван Хаджиенов“ на деветдесет и пет / Новини от Казанлък

В един дълго чакан момент, Механото отбеляза своята 95-та годишнина. Днешният екип на техническото училище, създадено през далечната 1925 година, дълго отлага отбелязването на своя рожден ден и многократно променя сценария за отбелязването на повода.

"Да, такъв е нашият 95-годишен празник! Близо две години в ПГ „Иван Хаджиенов“ се подготвя честването на достойната годишнина", сподели директорът Мариана Демирева. Редица инициативи - откриване на обновена музейна сбирка, сформиране на училищен гвардейски отряд и музикален оркестър, издаване на юбилейна книга са само част от тях.

Преподаватели, административен персонал и приятели на Механото се събраха вчера, 11-и февруари, в много тесен кръг в актовата зала на училището. Дълго очаквахме момента, в който да се съберем, за да бъде шумно, весело и споделено празненството ни, но… Уви, обстановката в страната и в света не ни позволява да празнуваме по начина, по който ни се иска.

Странно и пусто е през последните месеци в училище. Превърнахме домовете си в работни места, пренастроихме каналите за връзки между нас - хората, едно динамично и пъстро пространство притихна. Влизаме не в реалните класни стаи, а в електронни платформи, в междучасието отскачаме до съседния сайт, усмихваме се с емотикони. Странно, но ситуацията все повече ни изпълва с очакване за завръщане! Да, очакваме да се завърнем към нормалността и като на рожден ден правим равносметки и радваме с пожелания.

Зад гърба ни остават 95 години история - поредица от слава, но и множество изпитания. Пътят на едно учебно заведение се мери с успелите му възпитаници и с авторитета, който си е изградило в публичното пространство, а ние сме щастливи да признаем, че Механото е любимо място на поколения казанлъчани и е предпочитано училище за днешните младежи от общината. Ето защо най-искрените ни пожелания са за здраво и смислено бъдеще. А истинските ни обещания, на нас - днешното сърце на Механото да го градим заедно, с общите усилия на учениците, преподавателите, родителите, приятелите.

Да, имаме повод да празнуваме и въпреки всички обстоятелства, въпреки отдавна отминалата официална дата, въпреки забраните и ограниченията отбелязваме празника!

Да ни е честит деветдесет и петият рожден ден!

В краткото тържествено отбелязване на празника взе участие сформираната едва преди няколко месеца музикална група на училището. В емоционалното си слово госпожо Демирева, под чието ръководство преминават последните рождени дни на гимназията, сподели благодарности към всички, които с финансова и морална подкрепа участват в училищния живот. Пет плакета и грамоти бяха връчени на новите почетни хаджиеновци! С решение на педагогическия съвет при ПГ „Иван Хаджиенов“ високото отличие получават ръководителите на пет от фирмите партньори на училището - Владимир Спасов - „М+С Хидравлик“ АД, Танчо Михайлов - „Гуала Клоужърс България“ АД , Николай Спиров - „ЮМТ“ АД, Румяна Крачева - „Крес-Д“ ЕООД, Любомир Дянков - „Капрони“ АД! След дългогогодишния директор на гимназията Христо Гъдев, изпълнителният директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев и ръководител направление „Образование и квалификация” в „Арсенал” АД Владимир Чучумишев отличието - четвърто поред отива при професионалисти и приятели на училището, които в годините доказват, че милеят за бъдещето на нашите възпитаници.

И без да поставяме финал на този импровизиран рожден ден, ние, екипът на ПГ „Иван Хаджиенов“ оставаме с мислите си тук, в любимото училище, за да градим заедно бъдещето му!

Честит рожден ден, ПГ „Иван Хаджиенов“! Гордост, респект и уважение!

 

Екип на ПГ „Иван Хаджиенов“

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак