13:54 | 18 февруари 21 2094

Второкласници от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” направиха книга за Левски

За пореден път учениците на ОУ „Св. Пайсий Хилендарски” почитат паметта на Васил Левски по нестандартен начин. 25 ученици от 2а и 2б клас, с учители Деница Дохчева и  Щиляна Кьосева, изработиха ръчно книга за Апостола на свободата. Книгата е христоматия и съдържа част от историята за живота на Апостола, биография, разкази, стихотворения, песни и др. Децата изрисуваха и изписаха всяка страница с много вдъхновение и старание.

„Учениците за пореден път доказаха, че любят и тачат всичко българско и родно. Те преписваха буквално денем и нощем, за да бъдат готови точно за деня, в който отдаваме почит на Апостола на свободата.”, коментира директорът на ОУ "Св. Паисий Хилендарски" Мария Колева.

„Много се радвам, че се хвърлиха с жар и плам в начинанието. Много се гордея с тях и се надявам и други учители да пробуждат тази любов към всичко българско.”, сподели г-жа Дохчева.

„Пишейки те научиха много и споделяха със своите ученици. Чувстваха се горди от това, че са имали възможност да участват в едно такова начинание. Вече са готови за следващото предизвикателство.”, допълни г-жа Косева.

Идеята на учителката на 2а клас  Деница Дохчева се е зародила отдавна, но онлайн обучението е попречило да започнат по-рано през месец декември, за това начинанието стартира почти веднага след завръщането на учениците в клас, на 4 януари.

Всъщност това е поредната книга, която Деница Дохчева организира и изработва заедно със своите ученици, като това се превръща в традиция за училището. Децата се забавляват и по креативен и занимателен начин научават българската история.

Ето и кои са всички участници:

2 а клас: Кристалина Маджарова, Фиона и Цветозара Петеви, Моника Томова, Даяна Димитрова, Рая Георгиева, Пламена Димитрова, Симона Колева, Мариела Танева, Даная Стоянова, Надежда Кънчева, Александър Чочев, Паула Славова, Николина Иванова, Владимир Русев, Александра Белчева.

2 б клас: Дияна Златева, Стефан Петков, Теодора Петрова, Василена Цекова, Александра Колева, Николай Ангелов, Денислава Йовчева, Наталия Атанасова, Фейза Имамова, Микаела Желева.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';