17:55 | 01 март 21 6449

Доц. Атанас Мангъров се срещна с казанлъчани

Доц. Атанас Мангъров се срещна с казанлъчани / Новини от Казанлък

Днес, на площад Севтополис в Казанлък доц. Атанас Мангъров се срещна с казанлъчани. Събитието бе организирано от ПП АБВ, от чиято гражданската квота доцентът е част. Доц. Мангъров е родом от Стара Загора, където малко по-рано през днешния ден той поговори с гражданите. Водач е на листите на ПП АБВ в 23-и МИР в София и във Варна.

"Аз не съм от АБВ, аз съм с АБВ и те са с мен. Оказа се, че имаме еднакви виждания по въпросите на тази т.нар. пандемия. Покрай нея изплуваха и много от сериозните проблеми на здравеопазването, които трябва да бъдат поправени доколкото може.", коментира инфекционистът.

С доц. Мангъров жителите на Града на розите обсъдиха всички наболели теми и въпроси свързани с пандемията, с мерките въведени заради COVID-19, но най-гореща тема и най-голяма дискусия бе проведена относно ваксинацията.

Доцентът смята, че ваксините трябва да бъдат прилагани на възрастни хора, или лица със съпътстващи заболявания. Масовото прилагане на продукти, които не са изпитани по правилата може след известно време да се окаже, че има рискове, коментира Мангъров. Като пример той посочи ваксините прилагани през 2009-2010г. против свински грип, които ваксини след известно време са дали странични ефекти, а производителите са били осъдени да платят крупни суми.

"Това са ваксини, които си струва да бъдат прилагани на хора, които ако се разболеят има по-голям риск нещата да тръгнат на криво. При млади хора ваксината може да крие повече рискове. Но при хора със заболявания, напр. с диабет, онкологично или автоимунно заболяване, е хубаво да бъде сложена ваксина", каза доцентът.

Според доц. Мангъров е крайно време на хората да им стане ясно, че е време да се върнем към нормалния си живот. Той съветва просто да бъде следвано "правилото" болните да си останат вкъщи, а тежко болните да бъдат настанени в болница. Всички останали да живеят нормално. "Трябва да се прави разлика. Това, че сте заразен не означава, че сте болен. Покрай тези карантини се получава, че когато човек има симптоми и се очаже положителен, единственият начин да му бъде оказана медицинска помощ е да бъде вкаран в болница, което води до препълване на болниците", каза още Мангъров.

Относно коронавируса, инфекционистът разясни, че това е дълго протичаща инфекция. Тя не се повлиява от антибиотично лечение. При образуването на вирусна двойна бронхопневмония, до която води коронавируса, влизането в болница е наложително, когато болният има нужда от кислород. Инфекцията средно протича за 14 дни, но още близо месец е нужен за пълно възстановяване, в който период се проявяват още от симптоми.

Точно прогноза кога ще свърши пандемията от коронавирус, доц. Мангъров не даде. "Тя ще свърши, когато 70% от населението преминат естествено или изкуствено.", заключи Мангъров.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН ОЧЕН ПРЕГЛЕД в Оптика ”Новий зир”

Перфектните очила за теб в Оптика ”Новий зир”! - Безплатен очен преглед от специалист по очна оптика от гр. Варна...

Платени съобщения 31/01/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак