16:34 | 05 март 21 6677

Бойко Борисов посети храм-паметника в Шипка, читалище “Светлина“ и велоалеята

Бойко Борисов посети храм-паметника в Шипка, читалище “Светлина“ и велоалеята / Новини от Казанлък

Бойко Борисов инспектира днес няколко проекта в процес край Казанлък. Премиерът първо посети храм паметника „Рождество Христово“ в Шипка, където бе посрещнат от старозагорския митрополит Киприан, архиерейския намесник на казанлъшка духовна околия Петко Мотев и кмета на Община Казанлък Галина Стоянова.

На манастира текат усилено ремонтни дейности. За тях през миналата година правителството отпусна 1 612 000 лева, с които се реставрира камбанарията на храма, която беше в много тежко състояние. Митрополит Киприан връчи на премиера и благодарствен знак от името на Старозагорска митрополия, като благодарност за финансовата помощ на правителството.

„Ще продължим със санирането и строителството на големи инфраструктурни обекти. И разбира се на първо място църквите, джамиите и манастирите. Защото искам всички да са доволни, спокойни и да могат да се отдадат на вярата. Има ли вяра, има народ, има морал, има бъдеще.”, заяви Борисов. „Много лесно се говори един път в годината на Шипка, но десетилетия наред паметниците и храмове ни бяха в окаяно състояние. Всички прекланяме глави на Шипка. Монументите на нашите герои трябва да са брилянтни. Ние ще продължим да се грижим за тях.”, допълни премиерът.

Втората спирка на Бойко Борисов бе читалище „Светлина” в град Шипка, където бе посрещнат от кмета Василка Панайотова. Правителството отпусна над 100 000 лв. за ремонта на читалището, като дейностите включват укрепване на сградата, както и ремонт на покрива.

Последната спирка на днешната визита на Премиера бе велоалеята между Крън и Шипка. 650 000 лв. е отпуснало правителството през последните години за изграждане на велоалеи на територията на Община Казанлък. С още 2 млн. лв. европейско финансиране ще бъде изградена и велоалеята от гр. Крън до гр. Шипка, която се явява продължение на съществуващото трасе между Казанлък и Крън. Дължината на велосипедната алея е близо 7 км.

„Тук е едно от най-красивите места на страната и трябваше да осигурим безопасни условия на всички колоездачи. Освен за велоалеи, продължаваме да инвестираме и в антикризисни мерки в района. Само през последните 4 години 1066 микро-, малки и средни компанни в района сме подкрепили със 73 млн. лв. По програмата за безлихвено кредитиране на физически лица 6,2 млн. лв. са достигнали до 1423 души. По ОПИК продължава и подкрепата по отворената вече за разплащане процедура за средни предприятия. По нея 80 компании от Област Стара Загора ще получат 11 млн. лв.”, коментира Борисов.

В края на обиколката кметът на Казанлък Галина Стоянова подари на Бойко Борисов риза с българска шевица, символ за на българския дух, защита и спокойствие.

„Аз наистина искам в този месец да сте много спокоен, защото направихте страшно много за хората. Те го оценяват, не слушайте какво говорят. И ще направите още, защото нашата велоалея за язовир Копринка чака. Кмет съм, не мога да не искам, не ми се сърдете!”. С тези думи и с усмивка се обърна към премиера Галина Стоянова.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак