14:47 | 12 март 21 8112

Разкриха още една оранжерия за марихуана, но без растения

Разкриха още една оранжерия за марихуана, но без растения / Новини от Казанлък

Гледачи на канабис изпревариха специализирана полицейска акция за незаконно притежание и търговия с наркотици на територията на град Крън, където малко след полунощ на 12 март униформени са проверили сигнал за наркооранжерия в къща на улица „Работническа“.

Жилището е собственост на възрастна жена, в приземни помещения са намерели оборудване за създаване оптимални условия на растенията. Те са били обаче прибрани малко преди да започне обиска, потвърди пред "Монитор" началникът на РУ „Полиция“ – Казанлък Христо Петров.

Предполага се, че растенията са били отглеждани от родственици на собственичката, които живеели извън територията на областта.Създадените условия в мазето силно наподобявали оборудването, открито преди броени дни на улица „Никола Кавалов“ в близкото градче Шипка. Там в жилище, собственост на 32-годишния Петър Анастасов бяха намерени 600 саксии с канабис, растенията са били с височина от близо 1,5 м и предстояло да бъдат събрани и изсушени за продажба в дилърската мрежа на региона. Анастасов, който е криминално проявен, но няма досега осъждания е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обискът на улица „Работническа“ в Крън е част от мащабна полицейска акция на територията на няколко области.

 

Христо Христов / Монитор

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак