14:36 | 22 март 21 2573

Бивш затворник е измамил болна жена от Розово с 200 лв за дърва

Бивш затворник е измамил болна жена от Розово с 200 лв за дърва / Новини от Казанлък

 С мярка за неотклонение „задържане под стража“ е измамникът, "ужилил" 50-годишна болна жена с 200 лв, по предтекст, че ще и докара дърва за огрев. 30-годишният Р.А. е привлечен като обвиняем, заради измамата, която е извършил на 22 февруари в село Розово, в условия на опасен рецидив - престъпление по чл.211 пр. 3 вр. чл. 209 ал.1 вр. чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 22 февруари 2021 г., Р.А. посетил с. Розово и започнал да предлага дърва за огрев на по-ниска цена. Стигнал до къщата на пострадалата 50-годишна жена, която е пенсионер по болест. Той започнал да я убеждава да закупи дърва. Жената му казала, че трябва да уведоми съпруга си. Обвиняемият поискал от нея телефонния му номер и имитирал обаждане към него. Р.А. поискал 200 лв. от пострадалата, като твърдял, че ще й достави дърва. След като получил парите си тръгнал.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Стара Загора – Териториално отделение - Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Обвиняемият е осъждан за престъпления против собствеността, като по последната присъда е изтърпявал наказание от 5 години „лишаване от свобода“ и е бил освободен от затвора през юни 2020 г.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак