17:54 | 09 април 21 8369

12б клас от Механото засадиха 100 дръвчета и поканиха класната си на бала

12б клас от Механото засадиха 100 дръвчета и поканиха класната си на бала / Новини от Казанлък

С оригинална покана за бал изненадаха класната си абитуриентите от 12б клас на ПГ „Иван Хаджиенов”. Въпросът „Ще дойдете ли с нас на бала?” не беше зададен в класната стая, не и в онлайн час, а сред зеленината на една бъдеща гора край язовир Копринка.

Класът организира малка доброволческа инициатива, обединен около каузата за по-зелен свят и чистота около нас. Но преди да залесят своята малка горичка от 100 дръвчета и да докажат, че за младите хора е важно къде и как ще живеят в бъдеще, нищо неподозиращата класна бе изненадана от пазената изцяло в тайна “конспирация”. Класът искаше да чуе дали класната ще бъде с тях на бала. И времето също поднесе дъждовна изненада, напомняйки, че на всички ще им върви по вода - как да се колебаеш?!

„Всяка година изпращаме своите абитуриенти, но празникът е ваш и както си го усетите, така и ще остане в спомените ви! Дано за вашия бал не си спомняте като за „дистанцираното и маскирано време”, а да го запомните като времето за истинските, важните неща в живота – семейството, приятелите…”, сподели развълнуваната класна Красимира Чорбаджийска.

От понеделник учениците от 12б клас на ПГ "Иван Хаджиенов" се връщат на работа в казанлъшките фирми, защото от 2 години съчетават учене и работа по дуалната система на обучение. А след матурите, дипломите и раздялата с училище остава усещането за смислените дела, сбъднати заедно! И за добрините, с които ще помагат за цял живот!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак