15:36 | 14 май 21 2430

Почетен плакет от Кмета за 65 г. ПГТТМ – гр.Казанлък

Почетен плакет от Кмета за 65 г. ПГТТМ – гр.Казанлък / Новини от Казанлък

С красиво тържество в Дома на културата днес възпитаници и преподаватели отбелязаха юбилейните 65 години на Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт. Кметът на Община Казанлък поздрави рождениците. Галина Стоянова обяви предстоящото изпълнение на така желания проект за цялостна реконструкция на гимназията: „Сигурно ще домувате в чужди училища, но аз съм сигурна, че ще бъдете пример за възпитание, скромност, емлбема, от която другите ще се учат. Време е, след 65 години и Вашето училище да грейне!“, посочи Галина Стоянова и отбеляза упоритостта и амбицията на директора Дечко Пейчинов и му връчи Почетния плакет на Община Казанлък. „За този дълъг житейски път и за професионалната гимназия Вие доказахте, че сте емблема на училищата в Казанлък., каза Кметът на Казанлък. Тя пожела попътен вятър на абитуриентите и им напомни да се връщат в Казанлък: „Родният град ще очаква развилите се, житейски постигнали и научно постигнали успехи казанлъчани да дойдат, за да го развиват и да го управляват.“

„Вече 65 години днес създаваме утре.“, каза в приветствието си Дечко Пейчинов. Сред многобройните успехи на възпитаниците на гимназията както у нас, така и по света, директорът на учебното заведение припомни някои от последните постижения и отбеляза: „Увереност е да влезеш в стаята и да няма нужда да се сравняваш с другите. Пожелавам Ви да имате добра подготовка и заслужена увереност за предизвикателствата в живота!“, .

На сцената бе представено последното творение на гимназията – иновативният автомобил „Духът на Долината“. „Кръстих го така, защото в него е съчетан духът на много хора.“, каза Дечко Пейчинов.

За гостите на тържеството учениците от Транспортната гимназия представиха своя постановка по „Извора на Белоногата“ по поемата на Петко Славейков.

По покана на гимназиалния директор, музикален поздрав поднесе Веселин Маринов, който сподели, че е щастлив, че отново е на сцена, и то в любимия Казанлък, след дълги месеци далеч от изяви. На крака, с много аплодисменти, всички в залата пяха заедно: „Аз знам, Българийо, аз знам, че друга няма като теб! На колене не би застанала ти в този свят! И в теб се кълнем

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Най - четени новини

за последната седмица

Нарушител отнесе глоба от 2 бона и загуби правото да лови риба на яз. Копринка

36539 | 08 юни 2024

Емблематичният мотосъбор на “Черните рози“ събра хиляди край Казанлък

9486 | 09 юни 2024

Дърво се стовари над 3 автомобила в Казанлък

7006 | 13 юни 2024

Над 800 метра мрежа извадиха от язовир “Жребчево“

6801 | 07 юни 2024

Броени дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня

6780 | 11 юни 2024

Пешеходец пострада при пътен инцидент в Източното

4921 | 08 юни 2024

Хижа “Бузлуджа“-стара е сред номинираните в „Хижа на годината“

4812 | 10 юни 2024

Випуск съученици се събра отново след 40 години. 90-годишният Христо Гъдев бе почетен гост на бала им/ ВИДЕО

4649 | 12 юни 2024

Верижна катастрофа в близост до разклона за село Дунавци затруднява движението

4480 | 12 юни 2024

Над 60 сигнала са подадени към горещия телефон след бурята в Казанлъшко

3953 | 13 юни 2024
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак