13:47 | 24 май 21 3995

Казанлъчани създадоха песен за 24 май

Днес, в Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност двама казанлъчани създадоха песен, която посветиха на светлия празник, 24-ти май. „И пишат още“ започна да се върти от днес из ютуб, създадена от Иво Караиванов под псевдонима Забранен свят и Георги Бакалов - Геро.

Изпълнителите споделят, че: „Песента и още пишат е вдъхновена от цитата на Константин Кирил Философ: „Голи са без книги всички народи, не можейки да се борят без оръжие с противника на нашите души, и готови са за плена на вечната мъка.“ И е с послание към младите хора в чест на книгите и книжовността.“

Текстът на песента е дело на единият изпълнител Иво Караиванов. За сценарии, режисура и видеозаснемане, певците са заложили на известния казанлъшки творец Румен Сомов, който си е партнирал с Кристина Пеева да заснемат видеото, което разкрива красиви, ключови места от Казанлък.

Над 10 души застават пред камерите на Румен и Кристина, а декори на клипа стават Етнографски комплекс Кулата и старинната част на Казанлък, парк „Розариум“ и хотел в Павел баня. На екрана се появяват и три девойки, възпитанички на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, където и бе изпълнена песента предпремиерно.  Казанлъшките певци споделят, че случайно преминаващи хора са проявили интерес да бъдат част от техния проект.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';