15:29 | 28 май 21 3810

Лятна академия по програмиране и роботика

Лятна академия по програмиране и роботика / Новини от Казанлък

За всички ученици, които се затрудняват с платформата Office 365 за провеждане на онлайн обучение, е най-новият ни курс „Умения за онлайн обучение“. В рамките на 10 учебни часа ще Ви разкрием тайните на Teams, ще Ви научим да работите с Outlook и One Drive. Как по-лесно да изпратите домашната си си работа навреме, как да разгледате изпратените материали и много други умения за работа на компютър, необходими за качествено и безпроблемно обучение в онлайн среда. В курса са добре дошли и родителите, които искат да придобият уменията на своите деца. В началото на учебната 2020-2021-а година проведохме подобни обучения с учители в много казанлъшки училища.

На прага сме на едно вълнуващо лято, нека бъде интересно, вдъхновяващо и полезно за нашите деца! Лятната академия по програмиране и роботика отново ще включи ежеседмични занимания с деца на възраст 7-9 години и интензивни двуседмични курсове за всяка възраст от 7 до 16 години. Започваме от 14 юни.

Детската академия по програмиране и роботика „ИКТ Център“ вече 8 години предлага занимания, с които да мотивираме развитието на децата в света на технологиите, за да получат основни дигитални умения и компетентности, така необходими в днешно време и още повече в бъдещето. Разполагаме с голяма STEAM зала с 12  компютърни работни места, роботи, мини лаборатория по електроника. Заниманията са съобразени с възрастта на децата и ученето при нас е под формата на правене и игри. Участваме всяка година в Национални състезания по програмиране IT Знайко и по роботика „Роботика за България“ и се представяме достойно! Организираме и обучения на учители в тези направления. Детската академия по програмиране и роботика ИКТ Център стана асоцииран член на национално сдружение „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“, което ще помогне като възможности за обучения и изяви на нашите робо-инженери и програмисти! Всяка година сме и със собствени разработки на роботи в младежки технически фестивали, събития „MEET AND CODE”, “Europe Code Week” и друг, с идеята да промоцираме образователната роботика сред учениците.

Нашата лятна академия за деца от 7 до 9 години  не е обикновена детска лятна занималня. То е формат, който превежда децата през едно напълно ново за тях преживяване, в което имат възможността да разкрият и развият умения и потенциали, за които дори не са подозирали. Имаме готовност да организираме за ограничен брой деца 5-10 в по-защитена среда и повишено внимание, занимания в залата и повече навън. Комбинира програмиране, роботика, езици - български и английски, рисуване, спорт и природа. Децата ще се обучават на алгоритмично мислене и блоково-програмиране с Code.org и базово ниво на Scratch3. Английски ще учат под формата на игри. Ще рисуват на компютър и на хартия под ръководството на преподавател. Освен това разполагаме и с комплекти Lego Mindstorms Education EV3 и Lego Mindstorms Inventor. Вече 40 години комплектите и материалите LEGO® Education разпалват интереса на деца и младежи към наука (S), технология (T), инженерство (E), изкуства (A) и математика (M), абревиатурата STEAM. Ще се запознаят и с роботите WE DO 2,  Finch и Blue-Bot. Децата конструират и програмират действията на роботите и навлизат неусетно в областта на изкуствения интелект и технологиите на бъдещето. Те разбират, че могат да научат и направят толкова много неща, добиват увереност, използват в пълна сила своето въображение, общуват без телефони и създават приятелства. Много от децата продължават в Детската академия по програмиране и роботика. Други, които са летни гостенчета, отново идват следващата ваканция.

Освен, че учим, творим и се забавляваме, ние и спортуваме. Тази година имаме изненада – заниманията на открито ще се водят от дипломиран учител по физическо възпитание, който е и психолог. Поне два пъти седмично сме на игрищата на Стадиона, в парк „Тюлбето“ и веднъж – на басейн. При желание за участие на детето – запишете данни във формуляра https://forms.gle/cP3YQNMgXHVqsPZo8  или се обадете на 0878216023.

Децата се приемат от 8:30 ч. – приключва се в 12:30 ч. Заниманията включват: 2 уч. часа - програмиране и дигитална грамотност, роботи, английски език, рисуване и минимум 2 часа спортни дейности на открито. Ще има и пеене, караоке, танци, филми, забавления, четене на книги, посещение на библиотека, музеи, галерия и други интересни места.

Децата ще се приемат закусили и с шише с вода. Не се допуска внасяне на храна в компютърната зала. Не разрешаваме никакви покупки през време на занималнята. Предлагаме плод, шоколад или сладолед като късна закуска към 11 ч. Едноседмичните посещения са  на цена 60 лв. (12 лв./ден – 8 лв. за 2 уч. часа обучения, 1 лв. закуска, 3 лв. игри на открито). Еднодневни записвания – 18 лв. Намаление за децата от целогодишните курсове на Детската академия и при второ дете от едно семейство – 10 %. Заявка за седмицата и заплащане – предната седмица.

Летните ни интензивни курсове за юли и август са свързани с езици за програмиране, Лего роботика, Arduino контролери и електроника, графичен дизайн и др. Могат да бъдат присъствени и дистанционни. Обикновено са в рамките на 7-10 дни по 3 учебни часа. Чакаме мнения и предложения с попълване на формуляра https://forms.gle/mFWaHAB3EYu5jbP38 Повече информация и уточняване на времето за провеждане ще бъде публикувана допълнително. Моля, попълнете формуляра при интерес към обучение, за да ни ориентирате и да имаме връзка с Вас, за да Ви поканим при стартиране на заявеното обучение. Ориентировъчно курсове ще бъдат проведени в следните направления и периоди:

1. Photoshop за деца – възраст 5-7 клас, август.
2. Програмиране със Scratch3 – базисно ниво, възраст 1-3 клас, юли.
3. Програмиране със Scratch3 – експертно ниво, възраст 3-6 клас, и деца преминали базово ниво, юли
4. Представяне на проекти, курсови и дипломни работи с интерактивни презентации (PowerPoint, Visual Basic Editor), юли.
5. Основи на визуалното програмиране (C#), 7-9 клас, юли.
6. Основи на програмирането (С++), 7-9 клас, дистанционно
7. Web програмиране с HTML (HTML, CSS, Wordpress), 5-9 клас, август.
8. Лего роботика, 3-5 клас, юли и август, от 6 до 8 деца,
9. Управление с микроконтролер Ардуино, 6-8 и 8-10 клас, юли
10. Умения за онлайн обучение, ученици и родители, 10 часа, юли
Във формуляра са включени и предложенията ни за децата на Стара Загора, обученията ще са в компютърната зала на Регионалната библиотека.

Цена на присъствените курсовете зависи и от броя на записаните ученици. За курсовете от номер 1 до номер 3 – от 5.50 до 7.00 лв./учебен час ( 165 - 210 лв. за 30 ч.) при 10 до 5 деца. За курсове от номер 4 до 10 – от 6.00 до 8 лв./учебен час ( 180 - 240 лв.) при 10 до 5 участника. Допуска се плащане на два пъти, половината от сумата 7 дни преди обучението. При по-малко от 5 желаещи, обучението се отлага и таксата се възстановява.
Намаление за децата от годишните курсове на Детската академия, при втори курс и при второ дете от едно семейство – 10 %.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Без какво не може на един абитуриентски бал?

Обяви от Казанлък:

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Продава прясно агнешко директно от фермата в село Шейново

Ферма в с.Шейново продава агнешко месо директно от фермата цена за кг 22.00 лева, агнешки комплект за дроб сърма...

Разни 26/04/2024 с.Шейново
Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи Сервитьори и Бармани

Кингс Валей Медикъл и СПА хотел търси да назначи СЛУЖИТЕЛИ в отдел „Храни и напитки“ (заведенията на хотела) на...

Работа 11/04/2024 гр.Казанлък
“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон

“Аквапарк “ Овощник, търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон: Готвачи/ топла и студена кухня/, спасители,бармани,...

Работа 10/04/2024 с.Овощник
Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” търси да назначи работник в сферата на вторичните суровини и работник за Автоморга

Фирма ”Мед Метал” на разклона за гр.Крън, търси да назначи работник в сферата на вторични суровини и работник...

Работа 10/04/2024 гр.Крън
Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Нова Ф 49 търси да назначи Касиер

Стани част от екипа на строителен търговски център Нова Ф 49 на позиция касиер. Ако сте положително настроени...

Работа 09/04/2024 гр.Казанлък
Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк Пъб гр.Казанлък търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня

Ню Йорк пъб гр.Казанлък, търси да назначи сервитьори, пицари и помощник кухня. За информация на място в Ню Йорк...

Работа 03/04/2024 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Зов за помощ: Атанас Мермеклиев от град Шипка се нуждае от средства за животоспасяваща операция

7688 | 19 април 2024

Станал е инцидент в района на казанлъшкото полицейско управление

5877 | 22 април 2024

Първа среща с претендентките за Царица Роза 2024

5844 | 25 април 2024

Лек автомобил се обърна след катастрофа до училище в Казанлък

5323 | 19 април 2024

Богата и пъстра програма, предлага културния календар на Етнографски комплекс „Дамасцена“ за сезон 2024

4558 | 24 април 2024

Крадец заряза колелото си и избяга след гонка в Казанлък

4437 | 23 април 2024

В Казанлък започва подготовката на филм свързан с тракийската култура

4114 | 23 април 2024

Арестант скочи от втория етаж на полицейското управление в Казанлък

3785 | 22 април 2024

Започната е проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък

3005 | 23 април 2024

„Капачки за бъдеще“ в Казанлък: Доброволци събираха пластмасови капачки и метални кенчета за неонатална линейка и кувьоз

2721 | 21 април 2024
Sesame Казино Игри
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак