18:20 | 01 юни 21 1515

Консултации за съставите на СИК за изборите за Народно събрание на 11 юли 2021 г.

Консултации за съставите на СИК за изборите за Народно събрание на 11 юли 2021 г. / Новини от Казанлък

В Зала №6 на Община Казанлък Кметът Галина Стоянова проведе консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите избори  за Народно събрание на 11юли 2021 г.

Според разпоредбите на Изборния кодекс, в тези консултации участват парламентарно представените в 45-то Народно събрание политически партии: Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Партия „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, Партия „ДПС“, Коалиция „Демократична България – обединение“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Със заповед на Кмета на Община Казанлък № 770/17.05.2021 г. са образувани 91 избирателни секции на територията на общината, в т.ч секция в МБАЛ и 3 подвижни комисии, в които ще могат да гласуват хората с увреждания, болните и карантинираните лица.

В изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс и Решение на РИК Стара Загора в община Казанлък ще има 9 секции, които са с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: Коалиция „ГЕРБ-СДС“-232, Партия „Има такъв народ“- 158, Коалиция „БСП за България“-133, Партия „ДПС“-96, Коалиция „Демократична България – обединение“-91, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“-91.

Кметът Галина Стоянова пожела на всички успех и толерантна предизборна кампания.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак