16:02 | 02 юни 21 2114

ОУ „Георги Кирков“ с ново интерактивно, мултимедийно оборудване

Дигиталните придобивки са по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“ (2021)

ОУ „Георги Кирков“ е единственото училище в Община Казанлък, класирано по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование“ (2021) на МОН. С предоставените средства по програмата, в ОУ „Георги Кирков“ ще бъдат закупени 65-инчови интерактивни дисплеи с тъчскрийн екран и вграден компютър. Това ще даде още една възможност за подобряване качеството и възможностите за иновативно обучение, достъп до съвременни информационни и комуникационни технологии, и внедряване на интерактивни съвременни обучителни методи.

В училището се използва високотехнологичен хардуер, базиран на софтуерната платформа Net Support, необходим за нуждите на иновативните методи на преподаване. Чрез нея учителят в реално време следи работата на учениците, поставя им задачи посредством компютърната мрежа, контролира достъпа до посещаваните уеб страници, както и много други функции.

В новооборудваните класни стаи, учениците ще имат възможност да използват 3D демонстративни модели, схеми, презентации и игри. Новите придобивки ще осигурят модерни условия за обучение, ще превърнат класните стаи в интерактивни и ще подпомогнат учителите по-ефективно да ръководят учебния процес.

С модерните технологии и качественото оборудване, с които разполага училището, ОУ „Георги Кирков“ еволюира от традиционно до иновативно училище с мултимедийна учебна среда. Това дава възможност днешните ученици да подобрят резултатите от обучението си и да са подготвени за високотехнологичната, дигитална и мобилна среда, в която живеят.

Още новини от Казанлък:
Питаме Казанлък

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак
';