12:54 | 07 юни 21 3466

Кметът Галина Стоянова бе удостоена със златен медал от Технически университет - София

Кметът Галина Стоянова бе удостоена със златен медал от Технически университет - София / Новини от Казанлък

КМЕТЪТ НА КАЗАНЛЪК: „КАЗАНЛЪК ДА БЪДЕ ГРАД НА СТУДЕНТИ Е СБЪДНАТА МЕЧТА“

Кметът Галина Стоянова взе участие във връчването на дипломите на първия випуск на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София на тържествена церемония на площад „Севтополис“, която се проведе през изминалата празнична събота. Специални гости бяха ректорът на Техническия университет – София проф.Иван Кралов, изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев, прокуристът на „М+С Хидравлик“ Владимир Спасов, ръководители на Техническия колеж – Казанлък, с които учебното заведение поддържа тесни професионални връзки, роднини и близки на възпитаниците на Първия випуск.

Галина Стоянова поздрави първите абсолвенти на висшето училищe: „Днешният ден е един сън, който имах още когато станах кмет. Сън, който получих от предишни кметове и много казанлъчани - Казанлък да бъде град на студентите. Вие сте истинският факт, че този сън е истина. Благодаря ви, че се доверихте на Технически колеж - Казанлък, на Технически университет - София, на казанлъшкия бизнес, за да започнем това обучение., поздрави тя абсолвентите. „Сигурна съм, че ще ни поканите на магистратурата. Браво, поздравления за Вас! Когато има много голяма мечта и се търсят добри хора и приятели - те се срещат!“, заяви Кметът на Казанлък. Тя помоли за Божия благословия към делото на преподавателите и местния бизнес, „които сбъднаха това чудо и казанлъшка мечта“.

Директорът на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София проф.Ивайло Ганев припомни трудното начало преди 3 години: „Бяхме убедени в нашата кауза и затова успяхме!“, разказа той за изграждането на добри инженерни специалисти и отбеляза силната ангажираност на кмета и местния бизнес.

По решение на Академичния съвет на Техническия университет София с най-високото отличие - Златен медал на университета за изключителен принос в създаването и развитието на Техническия колеж бяха удостоени Кметът Галина Стоянова, Николай Ибушев и Владимир Спасов. С престижния приз за Юбилейни 75 години ТУ-София бяха наградени още 11 ръководители на машиностроителни предприятия, съдействали за развитието на модерна материална база и оборудване за качественото обучение на студентите в колета, организатори на фирмени отдели за образование и квалификация.

Пионерите на колежа получават образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“. Абсолвентите представиха свой Благодарствен адрес лично към Кмета Галина Стоянова и Община Казанлък, към всички, съдействали за тяхното успешно завършване: „Благодарим Ви, че ни дадохте възможността да се обучаваме, усъвършенстваме и да завършим висшето си образование в града, където работим и живеем!“. В Благодарствения адрес те отправят и пожелание към всички бъдещи студенти: „Никога не е късно да се учим, защото човек може толкова, колкото знае“. Първи випуск тържествено произнесоха Галилеева клетва, с която поемат обещание да използват наученото единствено за мирни цели, за по-добър свят.

След дълги години на търсене на възможности за откриване на висше училище в Казанлък то е открито във втория мандат на Кмета Галина Стоянова с ПМС № 187/31.08.2017 г. (ДВ бр. 72/05.09.2017 г.) Тогава тя определя успеха като добър пример за партньорство с бизнеса и академичната общност.

За новата учебна година прага на Техническия колеж в Казанлък учебния праг прекрачиха нови 200 студенти.

Пресцентър на Община Казанлък

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

ЗПП ЕООД предлага под НАЕМ нов модел автовишка с хидравличен кош

ЗПП ЕООД гр.Шипка предлага под НАЕМ нов модел автовишка IVECO с хидравличен кош,въздух и ток 220V с осигурен оператор....

Платени съобщения 18/03/2024 гр.Казанлък
Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Покана за общо събрание на ТД „Орлово гнездо“ Казанлък

Управителният съвет на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ град Казанлък съобщава на своите членове , че...

Платени съобщения 10/03/2024 гр.Казанлък
Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес

Продавам къща за гости в гр. Черноморец с разработен бизнес. Без Посредник- Директно от собственик. Възможност...

Платени съобщения 06/03/2024 гр.Казанлък
 Kia Казанлък -Мончев-90 ООД  търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

Kia Казанлък -Мончев-90 ООД търси да назначи ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС

За длъжността ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТ в пункт за периодични технически прегледи на МПС, трябва да имате средно...

Работа 06/03/2024 гр.Казанлък
Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак