11:21 | 18 юни 21 34215

Казанлъчанинът Данчо Йорданов загина в катастрофата на Хемус

Казанлъчанинът Данчо Йорданов загина в катастрофата на Хемус / Новини от Казанлък

Йордан Йорданов – казанлъшки пилот и може би най-дългогодишният участник в спасяването на Богоявленския кръст, загина в катастрофа.

За инцидента ви съобщихме вчера – Данчо е управлявал „Хонда Сивик” по магистрала Хемус, когато по неустановени и до момента обстоятелства, излязъл извън платното за движение и се блъснал в крайпътен билборд. Трагичният инцидент станал преди разклона за гр.Провадия.

Данчо бе пилот на пътнически самолет, като в последните години работеше за авиокомпанията Wizzair. Въпреки натоварения си график, и където и да се намираше по света, той винаги успяваше да се прибере в родния си град Казанлък за имения си ден и да се включи в традицията на Богоявление. Повече от 20 поредни години скачаше в ледените води на Старата река и няколко пъти е спасявал кръста.

Данчо е на 37 години, баща на 3 деца.

„Отиде си един от пазителите на традициите в нашия град. Йордановден без теб, Данчо, няма да е същият! Благодарим за щедрата ти добрина! На добър час в последния ти полет!”, написа в социалните мрежи екипът на Община Казанлък.

„Голямо Дряново скърби за нашия Данчо! Той обожаваше да лети и ...полетя към звездите! Ужасно ще ни липсваш, Данчо, ще ни липсва твоята красива усмивка и златното ти сърце! Не стигат думите, за да се опише тази голяма загуба! Поклон!”, споделиха и жители и приятели на Данчо от с. Голямо Дряново.

"Днес знамената в Голямо Дряново са свалени и ще останат така докато изпратим Данчо в последният му път! Днес и утре е ден на траур! Всички хора, които срещнах днес в селото бяха с насълзени очи без изключение! Толкова много значеше Данчо за всички нас, а той самият даваше мило и драго за нашето село, за Голямо Дряново!", допълва кметът на селото Петьо Апостолов.

Последно сбогом ще си кажем с Данчо утре, 19 юни, в с. Голямо Дряново. Ритуалът ще се извърши от 10.00 ч. в църквата на селото, а погребението от 12.30 часа в гробищния парк.

Екипът на kazanlak.com изказва искрени съболезнования на близки и приятели на Данчо!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак