13:42 | 06 август 21 2217

Шипченци празнуват с Максим Ешкенази и първата по рода си “Академия Роза“

Шипченци празнуват с Максим Ешкенази и първата по рода си “Академия Роза“ / Новини от Казанлък

С богата двудневна програма от събития ще отбележат празника си шипченци. Кметство Шипка, с любезното съдействие на „Академия Роза”, Ви канят на Богородични празници 2021.

По традиция празникът на град Шипка ще започне в съботния ден – 14 август. В 11:00 часа в центъра на балканското градче ще се проведе вело-надпреварата за Национална купа Шипка. Най-бързите колоездачи ще бъдат отличени на официална церемония в 13:00 часа.

Вечерта на 14-ти август, от 19:00 часа организаторите са подготвили празнична програма на площада, която ще забавлява малки и големи. Традиционно, началото на празникът ще бъде даден с общоградско веселие, с участието на оркестър Павел баня, и пищна празнична заря.

Неделният кулминационен ден ще започне в 09:00 часа с Тържествена Света литургия за здраве и благоденствие в храм „Успение на Св. Богородица”. В двора на църквата ще може да видите и опитате от изложбата-дегустация „Хлябът на българката”. Хлябът ще бъде осветен, заедно с традиционния празничен курбан ще бъде раздаден на гостите на празника.

Кулминацията на празненствата ще бъде в неделя вечер, когато Маестро Максим Ешкенази ще открие първата по рода си „Академия Роза”. В нея ще вземат участие талантливи деца от музикалните училища в цялата страна, които свирят на изструментите: фагот, обой, валдхорна, кларинет, контрабас и виолончело.

В 20:00 часа лауреатите на „Академия Роза” ще изнесат концерт на площада в град Шипка под диригентството на Маестрото. В 22:00 часа ще бъдат наградени тримата най-добре изявили се участници по време на музикалната академия.

Голямата награда за изключителни постижения „Елвира Андреуци” ще бъде връчена от инициатора на Академията - Пламен Николов, генерален директор на розоварна „Тера роза”, гр. Шипка. Желанието му е да превърне това събитие в ежегодна сцена за изява на млади хора, посветили таланта си на класическата музика.

Тези от вас, които не успеят да се чуят концерта на първата „Академия Роза” в Шипка, ще имат втори шанс в Казанлък. На 16 август, понеделник, от 20:00 часа, музикантите от Академията, заедно с Маестро Максим Ешкенази, ще свирят напълно безплатно на сцената зад Тракийската гробницата в парк Тюлбе.

Входът за всички събития от Богородичните празници в град Шипка е напълно безплатен! 14 и 15 август, заповядайте!

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак