11:21 | 18 август 21 2344

Златният физик на България част от лекторите на TEDx в Бургас

Златният физик на България част от лекторите на TEDx в Бургас / Новини от Казанлък

Както го наричат организаторите - един от съвременните будители на България, Теодосий Теодосиев ще представи своята "Приказка за физиката" на TEDxBurgas: Creating Tomorrow. Вълнуващи и вдъхновяващи лекции от 11 от най-големите професионалисти, ще се опитат да дадат отговори на въпросите - как да се подготвим за предизвикателствата, които ни предстоят; кои са важните неща днес, които могат да променят света ни утре; защо е важно да бъде в час с новите тенденции, които ще определят дневния ред оттук-нататък.

Събитието се организира за пръв път в Бургас и ще се проведе в Културен дом НХК на 25 септември.

TED е световна поредица от конференции, организирани от частна фондация с нестопанска цел, създадена, за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. TED е основана през 1984 г., като еднократно събитие и конференцията се състояла ежегодно от 1990 г. в Монтерей, Калифорния.
Конференциите се отнасят до все по-широк кръг от теми, в рамките на изследвания и практика на науката и културата. На лекторите са дадени максимум 18 минути, за да представят своите идеи по най-новаторския и ангажиращ начин по който могат.

TEDx са независими TED-подобни събития, които могат да бъдат организирани от всеки, който е получил безплатен лиценз от TED, съгласявайки се да следва определени принципи. От юни 2006 г. лекциите са предлагани за безплатно гледане онлайн под лиценза на Creative Commons чрез TED.com. Към ноември 2011 г. над 1050 лекции са достъпни безплатно онлайн. До януари 2009 г. те са гледани 50 милиона пъти. През юни 2011 г. гледаемостта възлиза на повече от 500 милиона, отразяващи все по-нарастващата световна аудитория.

Повече информация и билети за събитието TEDxBurgas: Creating Tomorrow може да видите тук.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак