16:40 | 23 август 21 1782

Казанлъшкият театър е на път да се сдобие с гримьорни и билетна каса

Казанлъшкият театър е на път да се сдобие с гримьорни и билетна каса / Новини от Казанлък

Общински театър „Любомир Кабакчиев“ ще има свои гримьорни и билетна каса. Към момента е обявена обществена поръчка и тече приемането на оферти от фирмите изпълнител.  Казанлъшкият театър има своя зала или както я наричат актьорите “свой дом“ от едва 4 месеца, след дългото 9-годишно лутане по сцените. Постановките вече се играят в бившата зала „Лекс“ към административната сграда на община Казанлък, като през летните топли вечери продължават да дават едно незабравимо изживяване на казанлъчани с театър под звездите, който представят в Алиолувата къща.

Изграждане на две гримьорни, офис и билетна каса стартира обявената поръчка.

Официалният вход към театъра се запазва от двете двукрили врати съществуващи на южната фасада на сградата на общината.

Настоящият проект предвижда пристройка на един етаж, долепена от запад на зрителната зала и на север към фоайето пред залата, съобразена с денивелацията на терена и обособените нива на площадките.

Съгласно изискванията на Наредба №4 за достъпна среда на хора с увреждания проекта отчита специфичните ергономични нужди на хората с намалена подвижност. Достъпът до касата и залата е осъществен чрез съществуваща рампа с необходимият наклон и широчина.

За да няма естетическо изменение новата пристройки от сградата на общината, то фирмата изпълните трябва да се съобрази с изискването да бъде в унисон със съществуващата фасада на залата.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак