11:11 | 14 септември 21 1861

Програмиране, роботика, електроника за деца. Записване за Академията по програмиране и роботика за 2021-2022!

Програмиране, роботика, електроника за деца.  Записване за Академията по програмиране и роботика за 2021-2022! / Новини от Казанлък

Отново е септември и ние от Центъра за професионално обучение към „ИКТ Център“ отбелязваме своята 8 годишнина. Преминали „детската“ възраст, днес правим равносметка за изминалите години, през които успеха свързваме най-вече с признателността за обучените хора. Дадохме базови знания по компютърна грамотност, езикови умения, дигитални компетентности, офис продукти, графични програми на много възрастни. През последните три години и много учители преминаха през квалификационни обучения с присъждане на кредити, свързани с дигитални компетентности и изключително полезни за пряката им работа в сътрудничество със СНЦ „Образование и технологии“. За добрите резултати причината е, че броят на обучаемите позволява индивидуален подход и отношение, както и желанието ни да сме максимално полезни. Другото е квалификацията на нашите преподаватели – главен учител от ППМГ, сертифициран Microsoft обучител, непрекъснати курсове за повишаване на знания и квалификации, някои от които проведени в Малта-2015, Рига-2018, Испания-2019, а сега предстои и такова в Италия през 2022 г., благодарение на спечелени проекти.

От миналата година сме поканени в обединяване на клубовете по образователна роботика  у нас по инициативата на ПАРА (професионална асоциация по роботика и автоматизация). Горди сме, че присъстваме на интерактивната карта на обучителните организации, занимаващи с роботика и STEM https://www.para.expert/educational-robo-map/.

Най-удовлетворени и щастливи сме с Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР), която вече е на 7 години. Тези дни децата сякаш се бяха наговорили и получихме като подаръци изключително доброто им представяне на две национални състезания: Роботика за България и IT Знайко. Въпреки трудностите при провеждане на обученията и подготовките, променените срокове, нашите малки състезатели от отборите по Лего роботика – RoboBUrborko 2 и VickyBricky достигнаха до Финал на Роботика за България! Нещо повече VickyBricky в състав Стефани, Георги, Ибрям, Теодор са класирани на трето място в общото финално класиране и очакваме да получим тези дни бронзова купа. Наследникът на отбора „RoboBurborko”, спечелил другите 2 купи през 2018-а, RoboBurborko 2 в състав Симеон, Петър, Тодор, Христо и Емил достойно завършиха 4-и в най-силната група. Те са класирани в направление в категории: "Робо игра" и " Научно-изследователски проект" и ще получат съответните грамоти. Децата и от двата отбора бяха в 5-и клас, а се състезаваха с гимназисти от професионални гимназии от цялата страна.

Децата от ДАПР" ИКТ Център" са сред първите деца на България по програмиране във всяка възраст от 2-и до 8-и клас на Националното състезание по програмиране и технологии IT Знайко! Поздравления за Ирен от 2-и клас; Александър, Ивелин и Теодор от 3-и клас; Иван от 4-и клас; Стефани, Петър и Симеон от 5-и клас; Николай, Цветомир Д. и Цветомир С. от 6-и клас; Георги и Златомир от 7-и клас; Илиана и Катерина от 8-и клас!

Разширихме направлението Роботика с обучението „Образователна роботика с микроконтролер Ардуино“ – напредваме в Интернет на нещата и Изкуствен интелект. Нашите ученици се класираха на първите места на организираното от ПГ „Иван Хаджиенов“ състезание "Създай виртуална автоматизирана система и се състезавай с нея!". Награди получиха Искрен, Димитър, Георги, Стоян, Диан и Андриан. 

Учебните занятия за 2021-2022 за Детската академия по програмиране и роботика (ДАПР) ще започнат от 20 септември. Групите са до 8 човека, съобразени с изискванията за разстояния между работните компютърни места. Залата разполага с 12 компютърни работни места с обновена техника и СТЕМ област с електроника и роботика. Ще продължим традицията от предишните години да каним различни преподаватели, доказали се в модулите, през които ще преминем. Също така и мотивиращи посещения във фирми и вдъхновяващи срещи със специалисти. Заниманията ще бъдат 3 учебни часа седмично. Посочените дни и часове са ориентировъчни. За ученици, които са 2-а смяна дублираме часовете сутрин.

Продължаваме обученията в три основни направления:

Програмиране и информационни технологии с 5 групи:
JUNIOR, MIDDLE, SENIOR програмист;
WEB JUNIOR и WEB EXPERT.

Лего роботиката с две групи:
BEGINNER и АDVANCED Lego инженери

Arduino, 2 групи: начинаещи – BEGINNER Arduino инженер и АDVANCED Arduino инженер.

С курса „Образователна роботика с микроконтролери“ продължаваме развитие в роботиката и компютърните науки след обученията с Lego роботи и Ардуино и насочваме нашето внимание към ученици от 7-ми до 10-и клас. Ще включим и други микроконтролери. Обучението е подходящо за напълно начинаещи с интереси към електрониката и програмирането - занимания в събота и ден от седмицата (петък) от 17 до 19 ч.

Група JUNIOR на направление „Програмиране и информационни технологии“ е за най-малките ученици – от първи и втори клас. Всеки урок представлява последователност от практически задачи, чрез които детето се научава да работи с графична, текстова и звукова информация и тяхното комбиниране. Ще се запознаем с роботчета Blue-Bot и Finch и програмиране с блокчета. Обучението ще се извършва един път в седмицата в рамките на 2 учебни часа, вторник от 17:00 до 18:10.

MIDDLE и SENIOR програмистите ще продължат тази линия и ще изучат в различни модули програмни езици основно Scratch, Visual Basic for Applications, програми на Microsoft Office и по-задълбочено анимираните презентации, програми за обработка на изображения, гифове и клипове. Децата ще оживяват любими герои в създадени от тях анимации и игри, на които ще дават правила и инструкции. Възрастовата граница за първата група е 3-5, а за втората 4-6 клас, като за първата записваме деца без предварителна подготовка. Заниманията са 3 учебни часа, 1 път седмично  – понеделник 17:00-19:00 за MIDDLE и понеделник -15:30-17:30 за SENIOR .

С WEB JUNIOR ще се научим да създаваме сайтове с платформи WordPress и Weebly, обработка на изображения с Photoshop. Приемаме деца 5-и – 7-и клас, абсолютно начинаещи в тази област.  

WEB EXPERT програмистите, включвайки деца от 7-9 клас, ще задълбочат познанията си в програмирането с езици за програмиране HTML, CSS, JavaScript, платформи за създаване на сайтове, графичен дизайн и 3d проектиране. Занимания – понеделник от 13:30 - 15:30 (WEB JUNIOR) и вторник или сряда от 15:00 (WEB EXPERT).

В занятията по Лего роботика учениците изучават по интересен, практичен и забавен начин програмиране, роботика, математика, физика и други науки. Курсът е съобразен с интересите и възможностите на ученици в 2 до 7 клас. Нивата са под формата на робо-приключения с определена тема за всяко занятие.

За началната група BEGINNER инженер не е необходима предварителна подготовка, учениците научават всичко на място, а след това го упражняват с LEGO роботите. Занимания в вторник или сряда, 3 уч. часа, BEGINNER инженер от 17:30.

Таксите са от 7.00 лв.( JUNIOR, MIDDLE, SENIOR програмист, WEB JUNIOR, WEB EXPERT), 7.50 лв. (LEGO и ARDUINO) за учебен час. Таксата е за месец (12 учебни часа) и се заплаща в началото. Има отстъпки за ученик, посещавал миналата учебна година наше обучение - 10%, за второ дете участник 20%, за участие във втори курс - 20%, при заплащане в началото на цялата сума за първия срок - 10%. При отсъствие по извинителни причини, определяме допълнителен час за наваксване на пропуснатото.  Записване с попълване на формуляр https://forms.gle/qfNHyxn1uuJ8mhB7A. За информация 0878216023.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде обичате да се разхождате в Казанлък и околията?

Обяви от Казанлък:

Заигра се хоро голямо в Дамасцена 30 юни - 2 юли

Заигра се хоро голямо в Дамасцена 30 юни - 2 юли

Скъпи приятели! СНЦ „Приятели на фолклора” отново ви кани на големия празник, на който сме организатори – третото...

Платени съобщения 01/06/2023 гр.Казанлък
Club 35 на плаж Нестинарка набира сезонни работници

Club 35 на плаж Нестинарка набира сезонни работници

Club 35 на плаж Нестинарка в град Царево търси сезонни работници за плажния бийч бар. Екипът ни набира готвачи, бармани,...

Работа 31/05/2023 гр.Казанлък
Гостилница “Чановете” в Казанлък търси персонал!

Гостилница “Чановете” в Казанлък търси персонал!

Гостилница „Чановете” в Казанлък набира персонал. Заведението търси пицари, готвачи и сервитьори. За повече...

Работа 26/05/2023 гр.Казанлък
СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

СБА Казанлък обявява курсове за шофьори

Учебен център СУАБ - СБА град Казанлък , обявява нови курсове за шофьори категория “В” всяка четна седмица на...

Разни 22/05/2023 гр.Казанлък
Аквапарк Овощник набира персонал

Аквапарк Овощник набира персонал

Аквапарк WaterLand Овощник търси да назначи персонал за предстоящия летен сезон. Предлагаме свободни позиции на длъжностите: • Помощник...

Работа 15/05/2023 с.Овощник
Хотел Еделвайс търси сервитьор/ка за събота и неделя

Хотел Еделвайс търси сервитьор/ка за събота и неделя

Ресторантът в хотел Еделвайс търси да назначи сервитьор/ка за дните събота и неделя. Ангажираността ще е само...

Работа 12/05/2023 гр.Казанлък
КИА Казанлък търси диагностик-гаранционно обслужване на автомобили КИА

КИА Казанлък търси диагностик-гаранционно обслужване на автомобили КИА

Отговорности: - Цялостна техническа проверка и техническо обслужване на автомобили Киа; - Гаранционен и извън...

Работа 11/05/2023 гр.Казанлък
Специалист продажби в Автосервиз КИА Казанлък

Специалист продажби в Автосервиз КИА Казанлък

Вашата кандидатура е подходяща ако притежавате: - За длъжността е желателно кандидата да има познания по устройството...

Работа 09/05/2023 гр.Казанлък

Най - четени новини

за последната седмица

Казанлъчанин предложи брак пред новата изрисувана фасада в Западното

20771 | 04 юни 2023

Стотици мотористи от България и чужбина пристигат за традиционното издание на “The Black Roses MC“ 2023

12471 | 07 юни 2023

На живо от пл. Севтополис: Международен фолклорен фестивал и концерт на BONEY M. XPERIENCE

12160 | 03 юни 2023

Изгоря апартамент в Източното

10814 | 05 юни 2023

Скандал, прерастнал в сбиване изпрати рибар в болницата

10485 | 05 юни 2023

Десетки Царици рози и техните подгласнички се събраха за представянето на едноименната книга

10345 | 03 юни 2023

Шевици и рози красят фасадата на осем етажен блок в Казанлък

9333 | 03 юни 2023

Катастрофа с двама пострадали на изхода на Казанлък

9021 | 03 юни 2023

От днес в Павел баня започват празничните дни на розата и минералната вода

8318 | 05 юни 2023

Жена с колело пострада при катастрофа на пътя Казанлък – Енина

8196 | 02 юни 2023
Sesame
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак