17:49 | 19 септември 21 1453

Градината на ЛХМ “Чудомир“ се превърна в сцена на изкуството

Градината на ЛХМ “Чудомир“ се превърна в сцена на изкуството / Новини от Казанлък

Зеленина, цветя, изкуство и положителни емоции изпълваха препълнената от ателиета прохладна градина на ЛХМ "Чудомир" през днешния неделен ден. Майстори показваха своята сръчност на посетителите, а желаещите си закупуваха от ръчно изработените декорации, украшения, аксесоари и какво ли още не.

Демонстрационни ателиета на ръчно изработени кукли, бижута, плетени изделия, стъклопис, плъсти, рисуване и още много закачки.

За първа година към „Европейски дни на наследството” в чудомировата къща, но не и за първи път в Казанлък, се присъединиха и организаторите на арт работилничката „Подари си чанта“. Десетки бяха желаещите, като присъствието на деца и младежи надделяваше, да си направят собствена, единствена, уникална чанта. Изработена лично от тях. С помощта на художник или на шаблони те творяха върху платовете. По-напредналите в изкуствата или тези с по-голямо въображение се оставиха на собствените си идеи, и чудесните резултати бяха на лице.

Разнообразна музикална програма озвучаваше създадения оазис с изпълнения на ВГ "Искрица" при НЧ "Искра - 1860", с ръководител Стефка Денева и фолклорна програма на НЧ "Алеко Константинов 1919" - с. Ясеново, с ръководител Стефан Делиганев.

Инициативата е част от „Европейски дни на наследството”.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак