11:15 | 24 септември 21 1540

Топ 5 най-популярни електронни спортове

Топ 5 най-популярни електронни спортове / Новини от Казанлък

Електронните спортове или eSports, както може да ги откриете в някоя секция на букмейкърите, продължава да печели вниманието на новото поколение и според експертите ще продължи да се издига все по-високо, като признанието винаги идва от почитателите. Възможно е да не сте чували за тях, но това са добре познатите компютърни и конзолни игри. Защо са спортове? След като в края на 90-те години компютърните клубове бяха локални, днес интернет свързва всички играчи, а в случай, че се замисляте как е стартирало - най-вероятно на шега, защото професионалните играчи винаги търсят отговора на въпроса: кой е най-добрият играч сред тях? Бързо се появиха спонсори и организатори на турнирите, а днес се оказа, че това е един от най-бързо развиващите се спортове.

Смело твърдение, бихте казали, но нека не забравяме, че в последните години кралят-футбол започна да изморява аудиторията. Днес, докато четете тези редове, редица почитатели гледат онлайн самите дербита, а да не забравяме, че всяка страна, включително България, има отбори в различните дисциплини - игри. Букмейкърите също не закъсняват ако обърнем внимание на Bwin в www.efirbet.com ще открием, че това е лицензиран оператор с една от най-добрите платформи за електронни спортове и прогнози, като имаме достъп до пряко предаване и разбира се - разнообразни ставки. Ако се чудите какви точно са електронните спортове, нека се запознаем с някои от най-популярните заглавия:

Dota 2 не само успя да спечели първото място в последната година, но се оказва, че привлича и много нови отбори. Ако заглавието не ви говори нищо, нека обясним каква точно е идеята. Два отбора, обикновено с между 3 и 5 човека, всеки контролира герой с различни умения, а целта е преодоляване на няколко позиции и достигане до базата на противника. За разлика от традиционните спортове, тук динамиката е толкова бърза, че в рамките на 20 минути се провежда един рунд. На този етап са изплатени около 224.7 милиона долара в награди, а самото заглавие се налага най-много в Европа и Северна Америка.

Counter-Strike:GO е класика, която най-вероятно не трябва да се обяснява - играта е повече от популярна. Разбира се, тук професионалистите са глобален фактор, а самите мачове са изключително напрегнати. Скоростта на игра е изключително висока, а изненадите дебнат зад всеки ъгъл. Поради различни фактори в последната година, това заглавие е изплатило 96.5 милиона долара. Играта е глобален фактор и няма как да ни разочарова - зрителите също не са малко.

Fortnite е предложение, което само на 4 години успя да спечели вниманието на малки и големи. Странно или не, това предложение успя да превърне 15-16-годишни младежи в милионери. Една интригуваща прогноза за индустрията ни показва, че в близко бъдеще ще има още предложения, които ще оформят цялата визия на играта и ще гарантират още емоция за зрителите. Fotnite изплаща 89.1 милиона долара в наградни фондове.

League of Legends е предложение, което прилича на Dota 2, но с някои иновации, които привлякоха определена аудитория от първенеца в това класиране. Тук зрителите също не са малко, а изплатените средства са около 75.5 милиона долара. Правилата са идентични, но имаме нови герои, някои по-добри решения за сериозните сблъсъци. Такива има, при това във всяко дерби, но организаторите са категорични, че бъдещите планове стават още по-впечатляващите.

Star Craft II

Легендата и може би причината да говорим за електронни спортове е именно тази игра. Още в края на 90-те години Южна Корея започна да търси най-добрите играчи от цял свят и след като откри огромен успех, бързо продължи практиката. През последната година са изплатени 33 милиона долара, но не се изненадвайте - популярна предимно в Азия. Продължението на оригиналната игра сякаш не получи същото внимание, но все още е на сцената.

Категорични сме, че електронните спортове се различават от традиционните, но експертите отчитат засилено внимание и най-вероятно ще се добавят нови заглавия, ще се търси още повече пространство за развитие и още много други оригинални начини за забавлението на зрителите.

Следвай новините от Казанлък
Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Къде ще почивате това лято?

Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак