13:23 | 27 септември 21 1015

Има ли сили отборът на Розова Долина да остане в Трета лига?

Има ли сили отборът на Розова Долина да остане в Трета лига? / Новини от Казанлък

Почитателите на футбола знаят, че има много повече от професионалното първенство. Не е трудно да открием, че мнозина фокусират вниманието си върху другите две първенства, а да не забравяме и количеството отбори, които се крие в Трета лига. В това отношение букмейкъри като WINBET с NOSTRABET експертите са на мнение, че именно там се случват някои от най-сериозните футболни дербита. Ето защо и техният поглед е ориентиран именно в най-чистата форма на футбола – все пак там няма чак толкова много политика и все още аудиторията може да се наслади на истинската игра.

Стартът на Розите най-вероятно не е един от най-красивите, които футболните фенове на Казанлък са виждали. Все пак миналата година сезонът за тях завърши на обещаващата четвърта позиция, преди това футболистите от розовата долина успяха да стигнат до 7-ма позиция. Тоест в рамките на последните две години е очевидно, че летвата е вдигната много високо.

Проблемът в този случай е, че от старта на новия сезон ще открием наличието на редица последователни загуби и най-вероятно охладиха очакванията на запалянковците. Впрочем и назад във времето ще открием, че отборът на Казанлък се движи напред в класирането. В 6 последователни срещи са инкасирани 6 загуби и както обикновено се случва, критиките започват да валят една след друга.

Очаквано беше забравен трофея от миналата година, но очевидно момчетата на Атанас Апостолов още не се предават, впрочем ще открием, че те имат много сериозно желание да променят резултата и въпреки големите съмнения на критиците, ние също сме оптимисти. Все пак в едно първенство се играят 34 мача. Логично е, че допуснатите загуби няма да се отразят добре в бъдещите сметки, но нека не забравяме, че всичко тепърва ще се развива.

Ако обърнем внимание и на версията на треньора и играчите – ситуацията в отбора е по-скоро кадрова, отколкото стратегическа. Розите не са се отказали и не са хвърлили кърпата, готови са по  всяко време да обърнат играта, но за жалост все още нямат пълния потенциал на редиците си, следователно подобни  твърдения, че най-вероятно ще изпаднат от лигата или предстои една нулева година, остават много далече от истината и по-скоро се смятат за сериозно преувеличени.

Съмняваме се и в двата сценария, особено след като самите футболисти признават, че преди да поставят високите цели миналата година, започнали целият футболен проект на шега, но днес, след една особено вълнуваща година ще забележим, че не са готови да се предадат. Началото е трудно, но вече забелязахме случаи, в които отборът не може да събере ценните кадри. Това може да отнеме време, но пък не означава, че няма да видим развитие на по-късен етап.

С оглед на всичко посочено сме сигурни, че розите ще покажат пълния си потенциал и най-вероятно ще постигнат много повече в следващите месеци. А и нека не забравяме, че това не е отбор, който да се отпише толкова лесно. Нека не забравяме, че в Трета лига нищо не приключва така, както си мислим, а и тук всичко зависи от играчите и волята им  за победа, а ако сте обърнали внимание на срещите, често късметът изиграва лоша шега, а победата не е чак толкова далече.

Не искаме да се ангажираме с прогнози, по тази причина има експерти,  които могат да проследят и анализират ситуацията, но оставаме оптимисти, че този отбор ще успее да достигне правилната висота и скоро отново ще играе на високите обороти – виждали сме вече точно това и очакваме точно това от тях.

Сподели

Още новини от Казанлък:

Питаме Казанлък

Каква сума от месечния бюджет отделяте за храна?

Обяви от Казанлък:

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида търси да назначи камериерки

Комплекс Артемида край язовир Копринка търси да назначи камериерки на постоянен трудов договор. Работата е целогодишна....

Работа 29/02/2024 гр.Казанлък
“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

“Туинс 3“ търси да назначи монтажисти и работници в производствен цех за дограма

Поради увеличаване обема на работа фирма “ Туинс 3 “ гр.Казанлък , търси да назначи монтажисти и работници в производствен...

Работа 28/02/2024 гр.Казанлък
Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Комплекс Дамасцена търси готвач, барман/ка и сервитьор

Етнографски комплекс ”Дамасцена” търси хора да увеличи екипа си на длъжностите Готвач, Барман/ка и Сервитьор. Нашите...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Комплекс Дамасцена търси продавач-консултант/ка

Фирма ”Дамасцена” ЕООД набира персонал за своя козметичен магазин, намиращ се в Етнографски комплекс ”Дамасцена”,...

Работа 23/02/2024 с.Скобелево
Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Заповядайте на празнично хоро на Трети Март в Казанлък!

Скъпи приятели, СНЦ “Приятели на Фолклора“ гр.Казанлък, отново Ви кани на Празнично хоро по случай Трети Март! Заповядайте...

Платени съобщения 22/02/2024 гр.Казанлък
Следвай Казанлък във Facebook
Включи се с повече от 20 000 души, за да си винаги информиран
Следвай страницата kazanlak.com Следвай групата За Казанлак